bannerPos

Markedsnoter: Fredag d. 8. februar 2019

Redaktionen

08-02-2019 17:20

Tegner til brasiliansk rekordsalg af soja

Brasiliens sojahøst er i fuld gang, og det estimeres, at 19 procent af arealerne på nuværende tidspunkt er høstet. Meget tyder på, at den fremskredne høst vil resultere i et rekordstort eksportsalg for februar til trods for, at kineserne igen ligeledes har rettet øjnene mod indkøb af amerikanske varer, omend markederne indtil videre har været skuffet over de lukkede volumener.

- Der går forlydender om, at den brasilianske eksport kan ramme et niveau omkring 7 millioner tons i februar, hvilket skal sammenlignes med den hidtidige rekord for måneden på 3,5 millioner tons i 2017, skriver Jyske Markets.

Omkring 80 procent af eksporten vil have Kina – den største globale indkøber af sojabønner - som destination.

Hvede tester niveauerne

Prisen på hvede tester nu interessante supportniveauer, efter markedet de sidste par uger har oplevet en sivende tendens.

- Siden september har Matif-møllehveden handlet inden for en karakteristisk trekantsformation med stigende bunde og faldende toppe til følge. Intervallet er således langsomt i perioden svundet ind i takt med, at vi også har set sivende volatiliteter.

- Vi oplever lige nu et pres mod bunden af formationen, og sandsynligheden for et snarligt brud er stigende. Fredagens længe ventede USDA-rapport vil kunne være »triggeren«, som definerer retningen på næste bølge, vurderer Jyske Markets.

Lidt bedre tillid til olie 

Olien har henover ugen været svagt faldende efter markedet mandag nåede det højeste niveau siden starten af december.

- Markedet genvandt dog noget af tilliden onsdag, hvor Brent i løbet af dagen steg med op mod 2,5 procent, bl.a. efter det amerikanske energiagentur EIA kom med friske tal for de amerikanske lagre, der viste et noget større fald for destillater samt en mindre stigning af råolielagrene end forventet.

- Udviklingen i lagertallene tiltrækker sig generelt mere opmærksomhed, bl.a. som følge af de signaler og indikationer, de fortæller om den aktuelle forsyningsbalance. Mindre udenlandsk olie rammer i øjeblikket amerikanske havne, især efter seneste produktionsskæring fra OPEC samt nye og hårde sanktioner rettet mod Venezuela er trådt i kraft. Den Saudi Arabiske eksport til USA faldt til 1,41 millioner tønder pr. dag i januar, hvilket svarer til det laveste niveau i 5 år, skriver Jyske Markets.

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer