bannerPos

Markedsnoter: Fredag d. 8. februar 2019

Redaktionen

08-02-2019 17:20

Tegner til brasiliansk rekordsalg af soja

Brasiliens sojahøst er i fuld gang, og det estimeres, at 19 procent af arealerne på nuværende tidspunkt er høstet. Meget tyder på, at den fremskredne høst vil resultere i et rekordstort eksportsalg for februar til trods for, at kineserne igen ligeledes har rettet øjnene mod indkøb af amerikanske varer, omend markederne indtil videre har været skuffet over de lukkede volumener.

- Der går forlydender om, at den brasilianske eksport kan ramme et niveau omkring 7 millioner tons i februar, hvilket skal sammenlignes med den hidtidige rekord for måneden på 3,5 millioner tons i 2017, skriver Jyske Markets.

Omkring 80 procent af eksporten vil have Kina – den største globale indkøber af sojabønner - som destination.

Hvede tester niveauerne

Prisen på hvede tester nu interessante supportniveauer, efter markedet de sidste par uger har oplevet en sivende tendens.

- Siden september har Matif-møllehveden handlet inden for en karakteristisk trekantsformation med stigende bunde og faldende toppe til følge. Intervallet er således langsomt i perioden svundet ind i takt med, at vi også har set sivende volatiliteter.

- Vi oplever lige nu et pres mod bunden af formationen, og sandsynligheden for et snarligt brud er stigende. Fredagens længe ventede USDA-rapport vil kunne være »triggeren«, som definerer retningen på næste bølge, vurderer Jyske Markets.

Lidt bedre tillid til olie 

Olien har henover ugen været svagt faldende efter markedet mandag nåede det højeste niveau siden starten af december.

- Markedet genvandt dog noget af tilliden onsdag, hvor Brent i løbet af dagen steg med op mod 2,5 procent, bl.a. efter det amerikanske energiagentur EIA kom med friske tal for de amerikanske lagre, der viste et noget større fald for destillater samt en mindre stigning af råolielagrene end forventet.

- Udviklingen i lagertallene tiltrækker sig generelt mere opmærksomhed, bl.a. som følge af de signaler og indikationer, de fortæller om den aktuelle forsyningsbalance. Mindre udenlandsk olie rammer i øjeblikket amerikanske havne, især efter seneste produktionsskæring fra OPEC samt nye og hårde sanktioner rettet mod Venezuela er trådt i kraft. Den Saudi Arabiske eksport til USA faldt til 1,41 millioner tønder pr. dag i januar, hvilket svarer til det laveste niveau i 5 år, skriver Jyske Markets.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next