bannerPos

Markedsnoter: Fredag d. 8. februar 2019

08-02-2019 17:20

Tegner til brasiliansk rekordsalg af soja

Brasiliens sojahøst er i fuld gang, og det estimeres, at 19 procent af arealerne på nuværende tidspunkt er høstet. Meget tyder på, at den fremskredne høst vil resultere i et rekordstort eksportsalg for februar til trods for, at kineserne igen ligeledes har rettet øjnene mod indkøb af amerikanske varer, omend markederne indtil videre har været skuffet over de lukkede volumener.

- Der går forlydender om, at den brasilianske eksport kan ramme et niveau omkring 7 millioner tons i februar, hvilket skal sammenlignes med den hidtidige rekord for måneden på 3,5 millioner tons i 2017, skriver Jyske Markets.

Omkring 80 procent af eksporten vil have Kina – den største globale indkøber af sojabønner - som destination.

Hvede tester niveauerne

Prisen på hvede tester nu interessante supportniveauer, efter markedet de sidste par uger har oplevet en sivende tendens.

- Siden september har Matif-møllehveden handlet inden for en karakteristisk trekantsformation med stigende bunde og faldende toppe til følge. Intervallet er således langsomt i perioden svundet ind i takt med, at vi også har set sivende volatiliteter.

- Vi oplever lige nu et pres mod bunden af formationen, og sandsynligheden for et snarligt brud er stigende. Fredagens længe ventede USDA-rapport vil kunne være »triggeren«, som definerer retningen på næste bølge, vurderer Jyske Markets.

Lidt bedre tillid til olie 

Olien har henover ugen været svagt faldende efter markedet mandag nåede det højeste niveau siden starten af december.

- Markedet genvandt dog noget af tilliden onsdag, hvor Brent i løbet af dagen steg med op mod 2,5 procent, bl.a. efter det amerikanske energiagentur EIA kom med friske tal for de amerikanske lagre, der viste et noget større fald for destillater samt en mindre stigning af råolielagrene end forventet.

- Udviklingen i lagertallene tiltrækker sig generelt mere opmærksomhed, bl.a. som følge af de signaler og indikationer, de fortæller om den aktuelle forsyningsbalance. Mindre udenlandsk olie rammer i øjeblikket amerikanske havne, især efter seneste produktionsskæring fra OPEC samt nye og hårde sanktioner rettet mod Venezuela er trådt i kraft. Den Saudi Arabiske eksport til USA faldt til 1,41 millioner tønder pr. dag i januar, hvilket svarer til det laveste niveau i 5 år, skriver Jyske Markets.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next