bannerPos

Markedsnoter: Fredag d. 8. februar 2019

Redaktionen

08-02-2019 17:20

Tegner til brasiliansk rekordsalg af soja

Brasiliens sojahøst er i fuld gang, og det estimeres, at 19 procent af arealerne på nuværende tidspunkt er høstet. Meget tyder på, at den fremskredne høst vil resultere i et rekordstort eksportsalg for februar til trods for, at kineserne igen ligeledes har rettet øjnene mod indkøb af amerikanske varer, omend markederne indtil videre har været skuffet over de lukkede volumener.

- Der går forlydender om, at den brasilianske eksport kan ramme et niveau omkring 7 millioner tons i februar, hvilket skal sammenlignes med den hidtidige rekord for måneden på 3,5 millioner tons i 2017, skriver Jyske Markets.

Omkring 80 procent af eksporten vil have Kina – den største globale indkøber af sojabønner - som destination.

Hvede tester niveauerne

Prisen på hvede tester nu interessante supportniveauer, efter markedet de sidste par uger har oplevet en sivende tendens.

- Siden september har Matif-møllehveden handlet inden for en karakteristisk trekantsformation med stigende bunde og faldende toppe til følge. Intervallet er således langsomt i perioden svundet ind i takt med, at vi også har set sivende volatiliteter.

- Vi oplever lige nu et pres mod bunden af formationen, og sandsynligheden for et snarligt brud er stigende. Fredagens længe ventede USDA-rapport vil kunne være »triggeren«, som definerer retningen på næste bølge, vurderer Jyske Markets.

Lidt bedre tillid til olie 

Olien har henover ugen været svagt faldende efter markedet mandag nåede det højeste niveau siden starten af december.

- Markedet genvandt dog noget af tilliden onsdag, hvor Brent i løbet af dagen steg med op mod 2,5 procent, bl.a. efter det amerikanske energiagentur EIA kom med friske tal for de amerikanske lagre, der viste et noget større fald for destillater samt en mindre stigning af råolielagrene end forventet.

- Udviklingen i lagertallene tiltrækker sig generelt mere opmærksomhed, bl.a. som følge af de signaler og indikationer, de fortæller om den aktuelle forsyningsbalance. Mindre udenlandsk olie rammer i øjeblikket amerikanske havne, især efter seneste produktionsskæring fra OPEC samt nye og hårde sanktioner rettet mod Venezuela er trådt i kraft. Den Saudi Arabiske eksport til USA faldt til 1,41 millioner tønder pr. dag i januar, hvilket svarer til det laveste niveau i 5 år, skriver Jyske Markets.

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next