Opturen i svinepriserne lader vente lidt på sig

Foto: Colorbox

Peter Arendt

09-02-2019 18:00
Der er allerede tale om endda meget prispositive takter på markedet for oksekød. Men tager vi den amerikanske svinepris for rettesnor, så ser det ud til at vi på svinemarkedet må væbne os lidt med tålmodighed, før opsvinget får fat.

I gårdsdagens artikel beskrev jeg den tekniske situation for den amerikanske oksekødspris. Og det ser lovende ud for oksekødsprisen i 2019. Selvom prisen for amerikansk oksekød allerede har været i konstant optur siden juni måned sidste år og selvom prisen for amerikansk oksekød virker en kende overkøbt, så er der på den lange bane optræk til en langsigtet stor prisstigning på markedet for okse og kalvekød. Flytter vi derimod blikket over på den amerikanske svinepris, så ligger den fortsat og handler til et meget lavt niveau, især hvis vi sammenligner med prisen for amerikansk oksekød.

Svineprisen skal stadig op i 2019

Jeg har tidligere beskrevet her i avisen, hvordan 2019 tegner godt for svinepriserne. Dette argument fastholder jeg, selvom svineprisens optur stadig lader vente lidt på sig. I forvejen er svineprisen i USA, såvel som i resten af verden meget lav og mulighederne i nedadgående retning fra aktuelt prisniveau er yderst begrænsede. Derimod skal der ikke meget til, før svineprisen vil stryge i vejret, ligesom det har været tilfældet med prisen for oksekød hen over det seneste mere end halve år.

Indtil videre holdes svineprisen nede af en skuffende efterspørgsel fra kinesisk side. Handelskrigen mellem USA og Kina har endnu ikke fundet en endelig løsning og derfor holder Kina tilbage med deres import af svinekød fra blandt andet USA, ligesom de også er tilbageholdne med at købe svinekød fra Europa. De har da også fint med svinekød tilgængeligt i Kina lige nu, til trods for den eskalerende svinepest, der opleves i landet. Frygten for svinepest betyder nemlig, at de slagter svin på livet løs i Kina, inden besætningerne skulle risikere at blive ramt af den frygtede sygdom, der dog ikke er farlig for mennesker. Det betyder at de har en masse svinekød tilgængeligt i Kina på den korte bane. Men det er jo lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen. For på den længere bane vil udbuddet af svinekød i Kina stramme til, når de nu på den korte bane er nødsaget til at slagte på livet løs. Derfor forventer man i kødmarkedet, at Kina i sidste halvdel af året vil komme stærkt tilbage på verdensmarkedet som storimportør af svinekød fra både USA og Europa. Indtil da vil svineprisen kunne komme lidt op i pris. Men først når Kina melder sig på banen som køber på eksportmarkedet for svinekød, vil det store ryk, som jeg forventer kunne indtræffe.

Kommer handelsaftalen på plads?

Samtidig skal vi lige have handelsaftale mellem Kina og USA endegyldigt på plads, før den amerikanske svinepris, der er en ledende indikator for svineprisernes udvikling ude på verdensmarkedet, kan begynde at genfinde de lidt mere prisfaste takter. Den amerikanske præsident Trump har i den forbindelse givet den kinesiske præsident Xi frem til den første marts, for at beslutte sig for, om han og Kina vil leve op til de amerikanske krav for en fremadrettet samarbejdsaftale. Falder aftalen på gulvet, så vil vi skulle vente frem mod sommerperioden, før svinepriserne formentlig vil få fat i det opsving, jeg stadig forventer for 2019. Bliver aftale derimod en realitet indenfor de kommende uger, vil opsvinget allerede begynde at bide sig forsigtigt fast her hen over vinter.

 

Nu rykker svineprisen i USA på sig

19-02-2019 17:46:59

Donald Trump ligger fortsat i forhandlinger med Kina om en løsning på handelskonflikten de to lande imellem. Det tegner positivt med forhandlingerne og det kan gavne svineprisen i ikke kun USA men også her hjemme. Kina får desuden brug for at importere store mængder af svinekød, nu hvor udbruddet af den afrikanske svinepest fortsætter med bredde sig i landet med de mange grise.


Ny direktør i Seges

19-02-2019 16:47:32

Fra Taulov til Mumbai

19-02-2019 16:00:54

Med en østjysk landbrugsbaggrund arbejder Robert Jensen Brink i Indiens største by med at bygge bro mellem danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og indiske importører.


Andre lande blæser derudad med markedsføring i Indien – men ikke Danmark

19-02-2019 16:00:50

Danske fødevarevirksomheder er alvorligt bagud på det enorme indiske marked på grund af manglende tilstedeværelse. - Her er belgisk svinekød overalt. Og fødevarer fra Holland, Tyskland og Sverige. Men hvor er de danske, spørger indiske importører ifølge Robert Jensen Brink fra Dansk Industri.


Ministre mente, det var turen værd at besøge begyndende vildsvinehegn

19-02-2019 15:20:42

I går var hele to ministre på besøg ved den dansk/tyske grænse for at se en del af det første – af i alt 70 kilometer planlagt og igangsat – vildsvinehegn. Et hegn, der nu begynder at tage form og kan ses i landskabet.


Millioner at hente i Fredericia for DLG

19-02-2019 15:00:52

Udflytning og centraliseringen i det nye hovedkvarter giver DLG en gevinst på 50 millioner kroner. Også et nyt centralt varelager i Taulov betyder store besparelser og bedre kundeservice.


Sagro vil hjælpe flere unge i gang

19-02-2019 14:44:22

Sagro holder møder om mulighederne og udfordringerne med at købe drømme-ejendommen


Danish Crown bliver burgerkonge i Italien

19-02-2019 13:19:16

Sidste års royale danske eksportfremstød i Italien får nu udslag på Danish Crowns bundlinje. Det sker gennem eksport af kød til burgere, promoveret af Kronprinsparret.


Foulum vært for stor international konference til sommer

19-02-2019 13:00:30

En række aktører, heriblandt Seges og Aarhus Universitet, sætter cirkulær bioøkonomi på den internationale dagsorden ved en stor konference til sommer.


Landbrug- og fødevareerhvervet har minimalt madspild

19-02-2019 11:11:19

De danske landmænd og fødevareindustrien er hver især så gode til at anvende restprodukter fra fødevareproduktionen på forskellige måder, så det reelle madspild er yderst begrænset. Det gælder især for animalske produkter, viser en ny rapport fra Aarhus Universitet.


Gode råd til håndtering af de svage nyfødte grise

19-02-2019 11:00:14

Det gælder om at yde lidt ekstra, når der skal holdes liv i de små og svage, nyfødte grise. En svinekonsulent fra LMO og en fynsk opformeringsbesætning deler deres erfaringer.


Velsmurt slagtekalveproduktion giver ingen penge

19-02-2019 10:30:53

Samsøs eneste slagtekalveproducent ligger flot på alle parametre. Der mangler imidlertid 500 kroner i dækningsbidrag pr. kalv i, at økonomien hænger sammen.


Medie: Styrelse frygter øget vildsvinebestand

19-02-2019 10:03:34

Den milde vinter har givet bedre levebetingelser for vildsvin i Sønderjylland, og nu frygter Naturstyrelsen, at bestanden af vildsvin i Danmark vil blive forøget.


Landbruget kan blomstre

19-02-2019 08:59:02

Planteavl i SLF har indgået et samarbejde med LMO om, at landmænd kan få sået sommerblomster i kanten af deres marker, til gavn for dyr og mennesker i nærområdet.


Tillykke Danmark: - Nu lukker vi landbruget

19-02-2019 08:00:36

Gennem de seneste 15 år er landbruget blevet overreguleret af embedsværket. Nu ser vi konsekvenserne. Minister og politikerne kan glæde sig over, at deres problem med landbruget løser sig selv, lyder det fra de tre skribenter, som har eller er ved at lukke deres landbrug.


Begyndende manganmangel på udsatte marker

19-02-2019 08:00:18

Generelt er billedet, at gødningstildelingen godt kan udskydes i forhold til et normalt forår. Agri Nord anbefaler, at man venter og i kraftige afgrøder reducerer kvælstofmængden med 10-20 kilo pr. hektar. Enkelte udsatte marker kræver mangantilførsel.


Tilsætning af Vizura til gyllen fremmer fosforoptag - test

16-11-2018 00:00:43

Med tilsætning af Vizura i den udspredte gylle fremmes planternes fosforoptag. Dette er især en fordel for de landmænd, der er ramt af fosforloftet.


Semler Agro Rykker ud i Marken

10-11-2018 09:50:25

John Deere traktorer med redskaber fra forskellige producenter står klar, når Semler Agro tirsdag den 23. oktober rammer Fredericia med DemoTour 2018


Side 1 af 1461 (29208 artikler)Prev1234567145914601461Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer