bannerPos

Opturen i svinepriserne lader vente lidt på sig

Foto: Colorbox

Peter Arendt

09-02-2019 18:00
Der er allerede tale om endda meget prispositive takter på markedet for oksekød. Men tager vi den amerikanske svinepris for rettesnor, så ser det ud til at vi på svinemarkedet må væbne os lidt med tålmodighed, før opsvinget får fat.

I gårdsdagens artikel beskrev jeg den tekniske situation for den amerikanske oksekødspris. Og det ser lovende ud for oksekødsprisen i 2019. Selvom prisen for amerikansk oksekød allerede har været i konstant optur siden juni måned sidste år og selvom prisen for amerikansk oksekød virker en kende overkøbt, så er der på den lange bane optræk til en langsigtet stor prisstigning på markedet for okse og kalvekød. Flytter vi derimod blikket over på den amerikanske svinepris, så ligger den fortsat og handler til et meget lavt niveau, især hvis vi sammenligner med prisen for amerikansk oksekød.

Svineprisen skal stadig op i 2019

Jeg har tidligere beskrevet her i avisen, hvordan 2019 tegner godt for svinepriserne. Dette argument fastholder jeg, selvom svineprisens optur stadig lader vente lidt på sig. I forvejen er svineprisen i USA, såvel som i resten af verden meget lav og mulighederne i nedadgående retning fra aktuelt prisniveau er yderst begrænsede. Derimod skal der ikke meget til, før svineprisen vil stryge i vejret, ligesom det har været tilfældet med prisen for oksekød hen over det seneste mere end halve år.

Indtil videre holdes svineprisen nede af en skuffende efterspørgsel fra kinesisk side. Handelskrigen mellem USA og Kina har endnu ikke fundet en endelig løsning og derfor holder Kina tilbage med deres import af svinekød fra blandt andet USA, ligesom de også er tilbageholdne med at købe svinekød fra Europa. De har da også fint med svinekød tilgængeligt i Kina lige nu, til trods for den eskalerende svinepest, der opleves i landet. Frygten for svinepest betyder nemlig, at de slagter svin på livet løs i Kina, inden besætningerne skulle risikere at blive ramt af den frygtede sygdom, der dog ikke er farlig for mennesker. Det betyder at de har en masse svinekød tilgængeligt i Kina på den korte bane. Men det er jo lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen. For på den længere bane vil udbuddet af svinekød i Kina stramme til, når de nu på den korte bane er nødsaget til at slagte på livet løs. Derfor forventer man i kødmarkedet, at Kina i sidste halvdel af året vil komme stærkt tilbage på verdensmarkedet som storimportør af svinekød fra både USA og Europa. Indtil da vil svineprisen kunne komme lidt op i pris. Men først når Kina melder sig på banen som køber på eksportmarkedet for svinekød, vil det store ryk, som jeg forventer kunne indtræffe.

Kommer handelsaftalen på plads?

Samtidig skal vi lige have handelsaftale mellem Kina og USA endegyldigt på plads, før den amerikanske svinepris, der er en ledende indikator for svineprisernes udvikling ude på verdensmarkedet, kan begynde at genfinde de lidt mere prisfaste takter. Den amerikanske præsident Trump har i den forbindelse givet den kinesiske præsident Xi frem til den første marts, for at beslutte sig for, om han og Kina vil leve op til de amerikanske krav for en fremadrettet samarbejdsaftale. Falder aftalen på gulvet, så vil vi skulle vente frem mod sommerperioden, før svinepriserne formentlig vil få fat i det opsving, jeg stadig forventer for 2019. Bliver aftale derimod en realitet indenfor de kommende uger, vil opsvinget allerede begynde at bide sig forsigtigt fast her hen over vinter.

 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer