Prisopsvinget fortsætter på svin

På det europæiske slagtesvinemarked er næsten alle noteringer steget endnu en gang, mens Danmark udgør undtagelsen igen. Det skriver Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

- Udbredelsen af afrikansk svinepest i Asien resulterer i et importbehov for svinekød, der ikke kan dækkes. Også inden for EU går handlen godt. For det første er julehandlen ved at få godt fat. Derudover er forarbejdede varer stærkt efterspurgte og ikke altid til rådighed i de efterspurgte mængder, og ydermere er svinebestandene i EU faldende og giver dermed knaphed på råvaren. Alt i alt er slagteklare svin i EU yderst efterspurgte, skriver Danske Svineproducenter.

Stigninger i noteringerne ligger på mellem 1,5 korrigerede cent i Storbritannien og bemærkelsesværdige 7 cent i Holland.

- Generelt mindskes forskellene mellem noteringerne. Afstanden mellem førstepladsen i gruppen af de fem EU-lande med flest svin, nemlig Danmark, og sidstepladsen i gruppen, nemlig Holland, er aktuelt 7,6 korrigerede cent. For to uger siden var denne forskel 10 cent højere, skriver Danske Svineproducenter.

Der forventes fortsat stigende priser på det tyske marked. 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også