bannerPos

Svinemarkeder: Prispresset aftager

Foto: Colourbox
04-08-2020 12:55

Det europæiske slagtesvinemarked fortsætter med at stabilisere sig. De fleste noteringer er uændrede, og der ses endda mindre prisstigninger i nogle lande. Presset på EU-markedet på grund af begrænsningerne i slagtekapaciteten hos Tönnies i Rheda-Wiedenbrück ser ud til at aftage. Det skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

Efter at slagtesituationen i Tyskland i flere uger har givet et prispres, bliver situationen efterhånden mere og mere afslappet. Ganske vist er det fortsat vanskeligt at afsætte slagteklare grise i regionen rundt omkring Rheda-Wiedenbrück, men den forsigtige genoptagelse af slagte- og opskæringsaktiviteterne fører til, at trykket kun smitter i meget begrænset omfang til andre regioner. Den uændrede tyske notering fungerer som pejlemærke for mange lande. For eksempel rapporteres der om stabile priser fra Frankrig, Østrig, Danmark og Spanien.

Spanierne rapporterer i øjeblikket om et meget lavt udbud, fortsat faldende slagtevægt og god afsætning til Kina. Imidlertid forhindres en stigning i den spanske notering af billigere kødtilbud fra Holland. I forbindelse med den forbedrede slagtesituation i Tyskland og en stigende indenlandsk efterspørgsel hjælper dette den hollandske pris med deres lille stigning på 1 cent. Også i andre lande rapporteres der om en stigende efterspørgsel.

I Belgien er der tale om både højere indenlandsk efterspørgsel og bedre eksportmuligheder for svinekød til Østeuropa, hvilket resulterer i, at den belgiske notering stiger med 2 cent. Også i Italien afspejles den stigende efterspørgsel i stigende priser. I løbet af de seneste otte uger er den italienske notering kontinuerligt steget fra lavpunktet på 1,18 euro til nu 1,50 euro.

hka

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next