bannerPos

Rekordhøj Chicago-hvede

Man skal holde øje med prisudviklingen på det amerikanske kornmarked lige nu. Eksempelvis handler Chicago-hveden med en rekordhøj præmie til Kansas-hveden. Noget som kan varsle prisstigninger, som man så i 2008.
24-01-2020 22:36

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Prisstigninger har ført til, at Chicago-hveden nu handler med en rekordhøj præmie på 86 cent/bushel til Kansas-hveden.

- Skæver vi mod vårhveden i Minneapolis, er der også her sket noget historisk sjældent. Her handler Chicago-hveden også med en præmie, mod sædvanligvis at handle med et fradrag til den mere proteinholdige vårhvede. Sidste gang det skete, var tilbage i 2007, hvor vi efterfølgende så kraftige prisstigninger i 2008, konkluderer Jyske Markets.

Alt stiger dog ikke i USA. Senest har sojabønnerne været under fornyet pres, efter flere private estimater nu lyder på en brasiliansk produktion på op mod 128-130 millioner tons. Dette sammenlignet med USDA’s estimat på 123 millioner tons, og sidste års produktion på 117 millioner tons. På den baggrund er der i stigende omfang forventninger til, at USDA hæver deres estimater i de kommende måneders WASDE-rapporter med 3-6 millioner tons.

- Den store produktion forventer vi begrænser stigningspotentialet i Chicago. Den store brasilianske sojahøst skaber samtidig forventninger om, at de amerikanske landmænd for kommende sæson vil øge majsarealerne på bekostning af lavere sojaarealer, skriver analytikerne.

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next