bannerPos

Sandsynligt med høje svinepriser fem år frem

Høje svinepriser de næste fem år. Det er langt fra urealistisk, vurderer markedsekspert Peter Arendt på basis af situationen i Kina. Foto: Per Jørgensen.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-11-2019 21:40
Markedsekspert Peter Arendt tror på yderligere stigninger i svineprisen næste år. 25 til 50 procent er ikke urealistisk, vurderer han.

Fem år med høje svinepriser. Det lyder vildt. Det er det også. Men ikke desto mindre er det et realistisk scenarie.

Det vurderer markedsekspert Peter Arendt, minAgro. Sidste år forudså han på et udstillermøde forud for husdyrmessen NutriFair, at svineprisen i Danmark i år ville stige med op til 50 procent. Siden forudsigelsen i november 2018 er svineprisen i Danmark øget næsten 64 procent.

Og der er mere i vente, vurderer Peter Arendt.

- Vi kan komme til at se en svinepris, der stiger yderligere 25-50 procent i 2020, lyder den seneste prognose fra Peter Arendt. Han vurderer samtidig, at også andre kødtyper vil blive trukket med op af den kinesiske efterspørgsel, som driver kødmarkedet op mod nye højder.

Samtidig anbefaler han kraftigt husdyrproducenterne, at de får sig dækket af på fodersiden, idet han vurderer, at foderhvede og soja kommer til at stige.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next