bannerPos

Sandsynligt med høje svinepriser fem år frem

Høje svinepriser de næste fem år. Det er langt fra urealistisk, vurderer markedsekspert Peter Arendt på basis af situationen i Kina. Foto: Per Jørgensen.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-11-2019 21:40
Markedsekspert Peter Arendt tror på yderligere stigninger i svineprisen næste år. 25 til 50 procent er ikke urealistisk, vurderer han.

Fem år med høje svinepriser. Det lyder vildt. Det er det også. Men ikke desto mindre er det et realistisk scenarie.

Det vurderer markedsekspert Peter Arendt, minAgro. Sidste år forudså han på et udstillermøde forud for husdyrmessen NutriFair, at svineprisen i Danmark i år ville stige med op til 50 procent. Siden forudsigelsen i november 2018 er svineprisen i Danmark øget næsten 64 procent.

Og der er mere i vente, vurderer Peter Arendt.

- Vi kan komme til at se en svinepris, der stiger yderligere 25-50 procent i 2020, lyder den seneste prognose fra Peter Arendt. Han vurderer samtidig, at også andre kødtyper vil blive trukket med op af den kinesiske efterspørgsel, som driver kødmarkedet op mod nye højder.

Samtidig anbefaler han kraftigt husdyrproducenterne, at de får sig dækket af på fodersiden, idet han vurderer, at foderhvede og soja kommer til at stige.

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next