bannerPos

Jyske Markets: Spekulative penge finder vej til hveden

- Er fondene først begyndt at gå ind i hveden, kan opturen endnu vare ved en rum tid endnu, vurderer Jyske Banks analyseafdeling i en afgrødekommentar.
16-10-2020 11:09

Hidtil har fondene primært koncentreret sig omkring sojakomplekset og majs på Chicago-børsen, men den tendens ser ud til at vende nu, vurderer Jyske Markets.

Møllehveden lukkede 1,5 procent højere torsdag, og det betyder ifølge en afgrødekommentar fra Jyske Markets, at en december-termin i møllehveden er steget 17 procent siden bunden medio august.

- Den gode efterspørgsel er med til at skabe logistiske flaskehalse i de russiske eksportterminaler, der har svært ved at følge med til at laste varer. Årsagen er blandt andet skærpet tilsyn med overlastede lastbiler, der skal være med til at sikre, at der ikke eksporteres større mængder end aftalt med de russiske myndigheder, skriver Jyske Markets, der konstaterer, at jo højere op, de russiske FOB-priser kommer, jo bedre er det for en europæiske hvedes konkurrenceevne.

- Læg dertil en høst, der for EU som helhed ikke har været prangende, tilføjer Jyske Markets, der også kan konstatere, at hveden på Chicago-børsen havde en god torsdag med en stigning på 3,6 procent.

Optur på trods

- Hidtil har fondene primært koncentreret sig omkring sojakomplekset og majs, mens deres appetit på hveden har været afdæmpet trods prisstigningerne. Men den tendens ser ud til at vende nu, og fondene var i går (torsdag, red.) købere af estimeret 13-14.000 kontrakter hvede, foruden 23.500 kontrakter majs, der steg små 2 procent, skriver Jyske Markets, og tilføjer:

- Er fondene først begyndt at gå ind i hveden, kan opturen endnu vare ved en rum tid endnu, selvom det kan være svært at begrunde rent fundamentalt med estimater om rekordstore globale slutlagre.

mip

Aflivning blev afblæst

Frank Andersen, Hjørring, fik som den første fritestet sin minkfarm for corona, men har alligevel levet i uvished om fremtiden for sine dyr. Mandag blev den varslede aflivning af besætningen afblæst, og avleren håber nu på at få lov til at pelse og føre avlsdyr videre til næste sæson.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.
Side 1 af 1955 (39089 artikler)Prev1234567195319541955Next