bannerPos

Faldende priser på kalve- og oksekødsmarkedet

Det er hårde tider for kreaturproducenterne, for prisen på oksekød er meget lave på grund af coronapandemien. Foto: Anne Louise Mikkelsen
27-10-2020 15:11

Markedet for okse- og kalvekød fik sværere betingelser i Europa i denne uge, da flere lande indførte meget skrappe restriktioner for at dæmpe smitten med corona.

Kampen mod coronapandemien har gjort, at eksporten af okse. og kalvekød ud af Danmark er gået ned på lavt blus, og derfor er fokus i endnu højere grad på de danske kunder.

- Det danske marked er vigtigt for os, og derfor er vi lige nu hjulpet af, at vi både har indgået handler, som rækker langt, og at vi har et godt forhold til vores danske kunder. Så grundlæggende kan vi ikke klage, selvom situationen er anspændt i hele Europa, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er især salget til detailhandlen, der er tale om. Både hakkekødet og øvrige detailprodukter fra Sdr. Felding er i god gænge, mens foodservice efter en kort opblomstring i efterårsferien igen er lagt ned.

Effekter

I Europa er markedet udfordret af meget strenge restriktioner fra myndighedernes side, og samtidig er nogle af kunderne også udfordret af sygdom.

- Italien er gået i de facto-lockdown, hvor alle restauranter lukker klokken 18, og forsamlingsforbuddet er på fire personer. Situationen er næsten den samme i Spanien, hvor de dog ikke går helt så hårdt til værks. Det gør, at de rygge, der normalt bliver solgt til distributører i Sydeuropa, ikke sælges i samme omfang. Samtidig er nogle af vores kunder i forædlingsindustrien påvirket af, at deres medarbejdere bliver smittede, og det gør, at de ikke køber varer ind i samme omfang, siger Henning Sønnichsen.    

Noteringerne for Dansk Kalv, kalve, ungtyre og kvier under 16 måneder er i denne uge faldet med 30 øre pr. kg. Det betyder eksempelvis, at prisen på kalve og kvier på 160 kg falder fra 20,25 kroner til 20,05 kroner pr. kg. 

hka

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next