Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

Danish Crown melder, at slagtesvinenoteringen fra på mandag stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

Det europæiske marked for fersk grisekød er dog igen ustabilt. Stigende udbud presser igen priserne, og det er særligt de hele delstykker, der er ramt. Det skriver Danish Crown i en markedskommentar.

- Der er masser af slagteklare grise på tværs af Europa, og lige så snart et slagteri går mærkbart op i slagtning, så giver det dønninger i markedet. Markedet for julevarer er ok, men vi mangler i den grad afsætning til restauranter, og jeg tvivler på, at vi ser en bedring i Europa, før der løsnes op for restriktionerne på tværs af Europa, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Eksport til Kina

På den positive side kan alle Danish Crowns danske slagterier nu igen eksportere til Kina. Det åbner for en optimering af planlægningen i Danmark og dermed en større eksport fra Danmark og ud af Europa.

- Det gør hverdagen ude på slagterierne langt mindre kompliceret, og vi kan holde et bedre flow igennem hele forsyningskæden. Der er en udmærket efterspørgsel i både Kina og resten af Asien, så vi gør alt, hvad vi kan for at løfte eksporten ud af Europa, fortæller Lars Albertsen.

Efterspørgslen på bove, bacon brystflæsk og kamme er stabil i Europa, men priserne på hele forender og skinker er under pres. 

hka

Læs også