bannerPos

Genvalg til robust vandingsmaskine

For Martin Bojesen er vanding en nødvendighed for at skaffe tilstrækkeligt foder til sine 350 stude. Samtidig vægter driftssikkerhed højt på bedriften. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
01-09-2020 08:46
For Martin Bojesen, Thy, er driftssikkerhed højt prioriteret. Derfor blev det til genvalg, da Bauer-vandingsmaskinen skulle have en afløser efter 14 år.

Der herskede ikke megen tvivl om valget, da Martin Bojesen i starten af juli måned bestilte en ny vandingsmaskine fra den østrigske producent Bauer gennem den danske forhandler Agrometer.

Med hydraulisk drejemekanisme, hydrauliske støtteben og mulighed for at styre vandingen over telefonen er der tale om enkelte opgraderinger, men det er samme model – Bauer Rainstar E41 – som den, der har kørt på gården ved Hanstholm i Thy de sidste 14 år.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next