Agrometer og Klitgård Agro inviterer til gylledemo

På onsdag den 15. maj kan søstermodellen til Agrometers selvkørende SDS 8000-gylleudlægger, SRS 1200, en bugseret slangetromle, ses hos Klitgård Agro i Vendsyssel, hvor maskinen er en stor succes.

I Danmark har Agrometer i mange år været kendt for deres selvkørende SDS 8000-gylleudlæggere, der kontinuerligt arbejder i marken. Men uden for landets grænser har man igennem mere end 15 år også været kendt for søstermodellen SRS 1200, som er en bugseret slangetromle, der kan forsynes med forskellige typer nedfældere.

I 2024 kører der tre eksemplarer af disse gylleudlæggere på danske marker, herunder én hos Klitgård Agro i det østlige Vendsyssel. Her er maskinen en stor succes, og Klitgård Agro vil derfor gerne fremvise maskinen for offentligheden sammen med Agrometer.

Fjernstyret pumpevogn

Ligesom den selvkørende udlægger arbejder SRS 1200 også i marken hele tiden, mens den kontinuerligt forsynes med gylle fra den fjernstyrede pumpevogn. Fraværet af en gylletank på maskinen giver en lav egenvægt på 10.740 kg (uden nedfælder), hvilket betyder, at man har mulighed for at nedfælde gylle med samme skånsomme metode, som det allerede kendes fra den selvkørende gylleudlægger.

Klitgård Agro kører med en sortjordsnedfælder, der er monteret med rulleskær og rørpakkevalse. Der er også monteret en FT 3000-fronttank fra Agrometer, som betyder, at man undgår trykfald i fødeslangen under vending på forageren.

Maskindemoen afholdes onsdag den 15. maj fra kl. 10-13 på adressen Hølundvej 94, 9362 Gandrup.

Læs også