Flere Väderstad såmaskiner med SeedEye

Det innovative SeedEye-system, der både kan blokeringsovervåge og frøtælle, tilbydes nu på Väderstad Spirit 600-900S og Rapid A 600-800C/J.

Väderstad, der er en førende virksomhed indenfor jordbearbejdning, såning og plantning, tilbyder nu SeedEye-frøtælling på de to pneumatiske såmaskiner Spirit 600-900S og Rapid A 600-800C/J. Det prisvindende SeedEye-system sikrer maksimal præcision, spare tid og bedre økonomi.

SeedEye-systemet kan både blokeringsovervåge og frøtælle. Tidligere har blokeringsovervågning været tilgængelig på Spirit 600-900S og Rapid A 600-800C/J, hvilket nu kan suppleres med frøtælling.

- Ved hjælp af Väderstad SeedEye kan landmanden indstille den ønskede værdi for antallet af frø pr. kvadratmeter. I marken vil følere præcist registrere antallet af de frø, som passerer gennem hvert enkelt sårør. Ved at kombinere denne information med data om kørselshastighed fra såmaskinens jordradar, justeres mængden automatisk til den ønskede værdi, fortæller Johan von Mecklenburg, product development director hos Väderstad.

Automatisk justering under kørsel

- I 2019 fik SeedEye-frøtælling tildelt et kvalitetsstempel for sin imponerende præcision fra DLG-testcenter i Tyskland. SeedEye giver landmanden den fulde kontrol. Systemet justerer automatisk mængden af frø under kørslen, så der er intet behov for kalibrering, hvilket øger brugervenligheden og maksimerer effektiviteten i marken. Der er ligeledes fokus på antallet af frø pr. kvadratmeter i stedet for at tælle frøenes vægt pr. hektar for at give hver plante optimal adgang til lys og vand, forklarer han.

- Ved at måle frø pr. kvadratmeter i stedet for vægt pr. hektar bliver såresultatet ikke længere påvirket af afvigelser i forskellige såsække eller frøtyper. Derfor har landmanden mulighed for at øge præcisionen og optimere præstationen, slutter Johan von Mecklenburg.

SeedEye frøtælling vil være tilgængelig for Spirit 600-900S og Rapid A 600-800C/J fra modelår 2021. Hvis man allerede er i besiddelse af maskiner med SeedEye blokeringsovervågning, kan man tilføje SeedEye frøtælling til det eksisterende system.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Læs også