Fem maskinforretninger i samarbejde

Danish Agros maskinforretninger indgår samarbejde med hollandske Agrifac fra 1. marts 2021.

Danish Agros fem danske maskinforretninger, Røstofte Maskiner, Ringe Maskinforretning, AP Jørgensen, Vinderup Maskiner og Traktor Høst, har indgået samarbejde omkring salg og service af Agrifacs selvkørende sprøjter.

Som nævnte så ofte før stiger størrelsen på de danske landbrug meget i disse år, og ligeså gør professionalismen som dygtige planteavlere. I samme takt stiger lovkravene til en bæredygtig plantebeskyttelse af vores fødevarer, hvormed der stilles stigende krav til landbrugenes sprøjteteknik.

- Agrifac er teknologisk meget langt fremme, når det kommer til at mindske forbruget af planteværnsmidler. Det være sig i form af spotsprøjtning på planteniveau, 25 cm. dyseafstand, afdriftsreduktion med luftassistance og minimering af vandforbruget med mere. Agrifac arbejder intensivt med bæredygtighed indenfor planteværn, hvilket passer godt sammen med Danish Agros vision om støtte til den grønne omstilling i landbruget samt at være landbrugets foretrukne leverandør, siger Jens Skifter, CEO, Danish Agro Machinery Division.

Passer ind i koncernen

Agrifac er en af de førende specialister indenfor selvkørende sprøjter og tilbyder to modelserier Condor og Endurance i henholdsvis 4.000, 5000 og 8000 liters tankkapacitet. Bomserien strækker sig fra 24 meter og helt op til 55 meter med flere muligheder indenfor dyseteknik.

- At Agrifac nu bliver en del af vores sortiment til professionelle landbrug er med til at give synergi i koncernen, forretningerne og hos kunderne. Vi er i forvejen repræsenteret på de professionelle landbrug og maskinstationer i form af såsæd, gødning og planteværnsmidler, samt med Claas. Derfor giver det mening, at vi nu kan tilbyde et top premium sprøjtemærke, forklarer Jens Skifter.

- Agrifacs fokus og teknik har virkelig fat i det essentielle omkring professionel sprøjtning. Nemlig at levere høj præcision, optimal udnyttelse af midlerne og stor kapacitet, så rettidigheden for sprøjtningerne opnås, fortæller Thomas Rasmussen, produktchef på Spearhead og nu også Agrifac for Danish Agro Machinery.

Læs også