Smedeværksted er rullende i hele landet

Hos vestjyske Horkenborg Smedie og Hydraulikservice A/S har et rullende smedeværksted betydet, at virksomheden nu er landsdækkende

Hjemadressen hedder vestjyske Bork, men med sit eget udviklede mobile og rullende smedeværksted, er hele landet blevet arbejdsplads for Horkenborg Smedie og Hydraulikservice A/S.

Ideen tog form sidste år, da virksomhedens ejer og stifter, Stef Horkenborg, ombyggede en 3-akslet lastbil med lad, hvor der kunne påmonteres to store containere – med et smedeværksted i den ene, og et hydraulikværksted i den anden.

Er der brug for stationære værksteder på den enkelte opgave, kan hver af de værksteder løftes af lastbilen og placeres på sitet.

Smedeværkstedet indeholder blandt andet specialværktøj, svejseudstyr og skæreudstyr. I hydraulikværkstedet finder man værktøj til fremstilling af hydraulikslanger op til to tommer i både 2- og 4-lags slanger. Dertil kommer et større lager af fittings.

Løfteopgaver og linjeboring

Kranen på lastbilen er kraftig og stærk nok til at klare op til store løfteopgaver og kan tillige udstyres med en mandskabskurv, så de kan udføres arbejdsopgaver i højden også.

Horkenborg Smedie og Hydraulikservice har udstyr til linjeboring, der er blevet lidt af et speciale for virksomheden. Kort fortalt er linjeboring nødvendig, hvis et hul til en nagle er blevet for stort og/eller ovalt.

Se mere på www.horkenborg.dk.

Læs også