Helms TMT-Centret går 13 procent frem på bundlinjen

Helms TMT-Centret offentliggjorde forleden et nyt årsregnskab med en bundlinje på 10,4 millioner kroner – en fremgang på 1,2 millioner fra året før. Ledelsen betegner resultatet som »meget tilfredsstillende«.

Maskinforretningen Helms TMT-Centret A/S i Lind ved Herning gik frem på både top- og bundlinje i det forløbne regnskabsår. Det viser virksomhedens netop offentliggjorte årsregnskab for 1. juni 2020 – 31. maj 2021.

Bundlinjen strøg i vejret med 13 procent – fra 9,2 millioner kroner i 2019/20 til 10,4 millioner kroner i 2020/21, mens bruttofortjenesten steg med 15,7 procent fra 29,1 millioner kroner sidste år til 33,6 millioner i det forløbne regnskabsår.

- Vi anser resultatet som meget tilfredsstillende, ikke mindst på baggrund af et år med coronaepidemi med hjemmearbejde hos os og blandt nogle af vore kunder, lyder det fra ledelsen i beretningen til årsregnskabet.

Her fremgår det også, at virksomheden har arbejdet efter en ekspansiv forretningsplan, som har betydet, at firmaet efter ledelsens vurdering i dag står stærkt rustet til fremtiden.

Forventer lavere resultat til næste år

Helms TMT-Centret A/S har afdelinger i Herning, Aarhus og Ringsted og drives i dag af anden og tredje generation af familien Helms. Bestyrelsen består af Kristian Helms, der også er direktør i virksomheden, Allan Spanggaard Helms, Jakob Kjær Helms og Birger Jessen Hansen.

Maskinforretningens produktsortiment er bygget op omkring mærker som blandt andet Schäffer mini-, hjul- og teleskoplæssere, TMT-equipmentredskaber, Deutz-Fahr-traktorer, Bigab-kroghejsevogne samt Breviglieri-klippere og -fræsere.

Der er ifølge årsregnskabet 38 ansatte i virksomheden, som ved udgangen af regnskabsåret havde en egenkapital på 56 millioner kroner, en soliditetsgrad på 80,1 procent og en egenkapitalforrentning på 19,6 procent.

Ledelsen forventer et lidt mindre resultat i det kommende år.

Læs også