Digital platform til gyllemaskiner og roeoptagere

Hollandske Vervaet, der producerer selvkørende gyllemaskiner og roeoptagere, lancerer nu en ny informationsplatform. Udviklingen er foregået in-house, og platformen er testet grundigt på en række maskiner gennem to sæsoner.

Med Vervaet Connect kan data følges direkte på maskinen eller online, og Vervaet stiller alle data til rådighed for landmændenes konsulenter, hvis ejeren tillader det, så informationerne kan anvendes aktivt. Fra produktionsåret 2022 og fremad vil alle fabriksnye Vervaet blive leveret med Vervaet Connect. Det gælder også de selvkørende Vervaet Hydro Trike 5x5 XL gyllenedfældere, der leveres til danske kunder i foråret.

- Vi er sikre på, at Vervaet Connect er et godt værktøj for både maskinstationer, chauffører og landmænd. På maskinsiden er det muligt at optimere udnyttelsen og mindske driftsomkostningerne, og for landmændene bliver det muligt at udnytte gødningskvoterne endnu bedre, siger Dann van de Velde og Jonathan Hoekman fra Frans Vervaet BV i Holland.

- Vi vil gerne medvirke til, at vores kunder og deres kunder får mulighed for at optimere deres resultater, og hvis vores data kan bidrage til det, så er det kun positivt, siger produktekspert Steen Lerche Hansen, Valtec, der er importør af Vervaet-gyllemaskiner og -roeoptagere.

- De danske landmænd er i front, når det kommer til udnyttelse af deres gødningsressourcer, så kan vores registreringer hjælpe dem med fortsat udvikling, er det fantastisk. Og på det mere jordnære plan, så bliver det endnu nemmere at servicere og opdatere maskinerne, når vi kan have servicespecialisterne fra Holland med online på sidelinjen, forklarer Steen Lerche Hansen.

Data i realtid

Vervaet Connect benytter en række sensorer rundt om på maskinen til at monitere funktioner og indsamle data, der så i realtid overføres til onlineportalen My.Vervaet. Her kan både aktuelle og historiske data tilgås via en brugervenlig platform, og hvis det ønskes, kan data også deles/eksporteres til andre systemer som blandt andet John Deere, Dacom, Agrarmonitor og flere andre, alt efter hvor maskinerne arbejder.

Vervaet Connect og My.Vervaet giver en række fordele for både chaufføren og maskinstationen, men også landmanden, hvor arbejdet udføres, kan få stor glæde af informationerne.

Maskinstationen kan følge maskinens performance i realtid og udnytte dens kapacitet optimalt og jo flere maskiner, der er i maskinflåden, des større bliver fordelene. De historiske data giver mulighed for bedre kalkulering, og endelig er der mulighed for at optimere driften ved at sammenligne maskinerne og chaufførernes produktivitet/driftsomkostninger.

Læs også