For 5,7 milliarder maskiner

Rekordomsætning og rekorddriftsresultat i Danish Agros maskindivision.

I 2021 lykkedes det både at realisere rekordomsætning og et rekorddriftsresultat i Danish Agro koncernens maskindivision. Således kommer omsætningen for første gang over 5 milliarder kroner med en stigning på 18 procent i forhold til året før. Samtidig steget driftsresultatet med 75 millioner kroner til rekordresultatet på 208 millioner kroner.

Det er i år 10 år siden, at Danish Agro koncernen første gang blev aktiv indenfor maskinhandel. Det skete gennem opkøbet af den finske grovvarekoncern Hankkija i 2012.

I dag har Danish Agro maskinaktiviteter i ni lande. Danish Agro repræsenterer i dag Claas i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen, New Holland i Polen samt Fendt i Tjekkiet. I 2021 solgtes i alt 2.178 traktorer, 961 mejetærskere og 257 entreprenør- og skovmaskiner. Desuden har koncernen en række redskabsagenturer i de enkelte markeder.

Koncernchef Henning Haahr siger, at maskinforretningerne generelt og især i Finland og Baltikum har været i stand til at tage markedsandele på deres markeder.

Læs også