Største maskinudstilling på Roskilde i mere end 30 år

Maskinområdet på Roskilde Dyrskue udvides med knap 7.000 kvadratmeter og bliver på den måde det største siden 1989.

Midt i februar viste nedtællingen på Roskilde Dyrskues hjemmeside, at der nu var 100 dage til det store dyrskue, der på grund af corona-pandemien blev aflyst i både 2020 og 2021.

Trods to års »corona-aflysninger« har alt op til dyrskuet i slutningen af maj dog været, som det plejer for Niels Mathiasen, der er udstillingskoordinator i Roskilde Dyrskues sekretariat i landbocentret i Sorø.

Traditionen tro kan Niels Mathiasen nemlig konstatere, at der fortsat er stor interesse for maskinudstillingen på dyrskuet. Der er solgt 171 standpladser, og i skrivende stund er der blot tre ledige pladser tilbage.

Dermed tyder det på, at Niels Mathiasen igen i år må tænde den røde lampe og melde alt udsolgt. Det er sket mange gange tidligere, men det er værd at bemærke, at det også sker i år, hvor udstillingsområdet ellers er blevet større.

Maskiner på 63.000 kvadratmeter

Som tidligere omtalt i LandbrugØst har Roskilde Dyrskue i samarbejde med Roskilde Kommune nemlig fået mulighed for at udvide maskinudstillingen.

- Vi fjerner hegn, fælder træer og laver stier for at udvidelsen kan blive en naturlig del af det eksisterende udstillingsområde, fortæller Niels Mathiasen, der oplyser, at udvidelsen er på knap 7.000 kvadratmeter.

- Ved det seneste dyrskue i 2019 var maskinudstillingen på 56.000 kvadratmeter, men med udvidelsen kommer vi op på næsten 63.000 kvadratmeter, siger Niels Mathiasen.

Maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue vil dermed brede sig over det største område siden 1989, hvor området var på 66.000 kvadratmeter. Rekorden stammer i øvrigt fra året før. I 1988 var maskinudstillingen således på hele 72.000 kvadratmeter.

- Efter to aflyste dyrskuer er det bare fantastisk, at der stadig er den store opbakning til Roskilde Dyrskue, og som altid kan gæsterne se frem til en maskinudstilling med et højt fagligt indhold. Her kan du finde alt fra en lille split til et komplet sorteringsanlæg, påpeger Niels Mathiasen.

Læs også