Gaspardo Primo-gødningsspreder tilbydes nu i Danmark

Maschio Gaspardo har udviklet en ny gødningsspreder, der markedsføres af MO-Implements i Skive. Efter flere års test er MO-Implements nu klar til at sende gødningssprederen ud på det danske marked.

Mange danske landmænd efterspørger sektionskontrol, hvor sprederen automatisk åbner og lukker ved forageren, samt tilpasser mængde og spredebredde, når der arbejdes i kiler. Gradueret tildeling er også et tema, og derfor vælge MO-Implements A/S først og fremmest at markedsføre Gaspardo Primo i Exclusive versionen. Den nye Gaspardo Primo-gødningsspreder har vejeceller og er udstyret til den fremsynede planteavler.

Modelbetegnelsen på den nye spreder er Gaspardo Primo 332, med 3.200 liter tank og sprederen bæres af en vejecelle, som kan belastes med 7,5 tons. Sprederen er 2,85 meter bred, og den kan derfor let fyldes med en frontlæsser eller minilæsser. Beholderen er pulverlakkeret, og den nederste del af beholderen samt doseringsenheden og spredetallerknerne er udført i rustfrit stål.

Udstyret omfatter blandt andet spredevinger i en speciel HD-legering, der er gør dem særdeles slidstærke og reducerer omkostningerne til vedligehold af sprederen. Med L10 spredetallerkner kan spredebredden indstilles i intervallet 12-21 meter og med L20 kan den justeres i intervaller 21 til 36 meter.

Første spreder solgt

De første Gaspardo Primo-spredere er kommet til landet, og den første er også slutsolgt til en kunde på Grindstedegnen.

- Vi har allerede kørt en hel del med sprederen, og vi er virkelig imponeret over hvor let den er at betjene, og hvor nøjagtig den spreder. Når først kantspredningen er indstillet, sker al anden indstilling på terminalen i førerkabinen. På en app fra Maschio Gaspardo finder jeg gødningstypen, og efter at have indtaster nogle få oplysninger i terminalen, er jeg klar til at køre, siger Mathias Larsen, der både er planteavler og sælger hos Maskinland A/S i Grindsted.

Læs også