Opkøb i dækbranchen vækker glæde

Dækgiganten Yokohama Rubber Company har ansøgt om opkøb af Trelleborg Wheel Systems. Det vækker begejstring hos NDI Group, der er nordisk importør og distributør af de Yokohama-ejede dækmærker, Alliance, Galaxy og Primex.

Ifølge en pressemeddelelse fra Trelleborg har Yokohama Rubber Company ansøgt om at opkøbe Trelleborg Wheel Systems, som producerer dæk til blandt andet landbruget. Dermed ønsker man ifølge pressemeddelelsen at konsolidere sin ledende position inden for dækproducenter i verden og blive en global leder inden for udvikling og produktion af dæk til blandt andet landbruget, maskinindustrien og mineindustrien.

Ansøgningen om opkøbet vil hvis handlen godkendes betyde, at Yokohama kan tilføje dækmærkerne Trelleborg, Mitas, Maximo, Cultor og Interfit til virksomhedens eksisterende dækprogram. Nyheden vækker glæde hos NDI Group, der er nordisk importør og distributør af Alliance, som producerer dæk til landbruget, og som også ejes af Yokohama.

- Vi er rigtig glade for denne spændende nyhed. Vi tror på, at opkøbet, hvis det falder på plads, kan hjælpe en allerede succesrig dækproducent med at få endnu stærkere kort på hånden, fortæller Jakob Nannberg Scheel, der er salgschef i landbrugsdivision af NDI Group.

- Yokohama har uden tvivl store ambitioner, og vi har hos NDI Group allerede haft fornøjelsen af at opleve, hvordan Yokohama har været med til at løfte Alliance, Galaxy og Primex til nye niveauer. Produktprogrammet er blevet meget større, og kvaliteten blevet endnu højere, siden Yokohama opkøbte af Alliance Tires i 2016. Vi sætter meget stor pris på vores gode samarbejde og partnerskab, vi glæder os til at følge udviklingen og krydser fingre for, at handlen vil blive godkendt, uddyber han.

Ifølge pressemeddelelsen fra Trelleborg forventes handlen at falde på plads i slutningen af 2022, såfremt den godkendes af konkurrencemyndighederne.

Læs også