Slidstærk løsning til bæltetraktorer

RG Rom Gummi forlænger driftstiden for bæltetraktor med slidstærke gummihjul.

Det er varmvulkanisering, som er en vigtig del af opskriften i gummihjulenes holdbarhed.

RG Rom Gummi, der er producent og leverandør af tekniske gummiløsninger, har udviklet en gummiløsning til nogle gummihjul, også kaldet mid-rollers, der sidder i bunden af bæltet på bæltetraktoren.

RG Rom Gummi vurderer selv, at gummihjulene er både billigere og mere holdbare i forhold til, hvad der ellers findes på markedet – og det skyldes en helt speciel produktionsmetode.

- Vi fik forespørgslen fra landmanden for cirka to år siden, hvor vi blev spurgt, om vi kunne gøre noget ved de slidte mid-rollers. Vi fjernede hurtigt det gamle lag gummi, som var tilbage og lagde efterfølgende et nyt lag gummi på stålkernen med varmvulkanisering, forklarer direktør Jesper Berg Kristensen.

Specialist i varmvulkanisering

Det er netop varmvulkanisering, som er en vigtig del af opskriften i gummihjulenes holdbarhed.

RG Rom Gummi har specialiseret sig i en produktionsmetode, der hedder varmvulkanisering, som kort fortalt er en proces, hvor rågummi udsættes for varme og tryk i enten en autoklave (ovn) eller presser.

- Når rågummi varmvulkaniseres, opnår det så stærk en vedhæftning, at det er umuligt at adskille fra emnet. Gummiet forsvinder først, når eller hvis det efter lang tid slides væk. Denne metode til at vedhæfte gummi på stål- eller metal er langt mere holdbar sammenlignet med, hvis det bliver limet på. Og man må sige, at forskellen på de to metoder er ret tydelig i det her eksempel, fortæller Jesper Berg Kristensen.

 

Læs også