Erfaren maskinmand bliver partner i entreprenørvirksomhed

Jesper Buch skifter fra direktørstilling hos stor schweizisk maskinproducent til selvstændig entreprenør i makkerskab med Thomas Rasmussen, Ronæs Entreprenør, der opererer på Fyn og i Trekantsområdet i Jylland.

Iskoldt vand kan føre til mange ting. Entreprenør og kloakmester Thomas Rasmussen, indehaver af virksomheden Ronæs Entreprenør & Anlægsgartner, og Jesper Buch, kommende medejer af firmaet, indledte nemlig det nye makkerskab, da de sammen begyndte at svømme issvømning i åbent vand.

Jesper Buch er pr. 1. maj blevet partner i firmaet, som Thomas Rasmussen grundlagde for 24 år siden. Dermed slår Jesper Buch ind på en ny, men absolut kendt vej. Han er udlært entreprenørmaskinmekaniker, og han har ikke sluppet maskinerne siden. Nu fortsætter han med at styre maskiner og mandskab hos Ronæs Entreprenør ved Nørre Aaby sammen med Thomas Rasmussen.

- Vi har mange forskellige kompetencer, som vi mener, at vi kan udnytte rigtig godt sammen, forklarer Thomas Rasmussen, som hidtil har været eneejer af virksomheden.

Og der kommer til at ske noget helt fra starten af den nye konstellation. Ronæs Entreprenør etablerer en afdeling i Odense, som i realiteten allerede er i gang. Fra den 1. maj er der også en officiel adresse på Herluf Trolles Vej 34, hvor der stationeres en bil med både spuler og kloak-tv og tillige let entreprenørmateriel. Hovedkvarteret med kontor og administration vil fortsat være i Ronæs.

Makkerskabet er ikke udtryk for et generationsskifte. Thomas Rasmussen og Jesper Buch er nemlig samme generation – henholdsvis 52 og 50 år. Men kemien er på plads, og foruden svømningen i det iskolde vand, har skæbnen også været lidt på spil. Jesper Buch er søn af Torben Buch, som var entreprenør, kloakmester og vognmand og drev entreprenørfirmaet J. Buch & Sønner i Gadstrup. Da Torben Buch blev syg og måtte afhænde sin virksomhed, overtog Thomas Rasmussen maskinerne, fem medarbejdere og kundeporteføljen.

- Nu overtager jeg så en del af firmaet, der overtog min fars virksomhed. Det passer rigtig godt sammen, mener Jesper Buch.

De bløde værdier

Det var i forbindelse med overdragelsen af faderens virksomhed til Thomas Rasmussen, de to kom i forbindelse med hinanden, og fandt ud af, at de har samme passion for både issvømning, motionsløb og cykling. Samt ikke mindst samme syn på at drive en virksomhed.

- Ronæs Entreprenør skal være virksomheden, som folk søger til for at arbejde. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og vi har meget fokus på de bløde værdier. Alle medarbejdere mødes til sommerfester, julefrokoster, møde med grill den sidste fredag hver måned, og til andre fælles arrangementer. Hele flokken var på tur til Kloakmessen i Fredericia. Det giver sammenhold og fællesskab og er rigtig meget værd både for firmaet og for medarbejderne, siger Thomas Rasmussen.

Jesper Buch rykker ind i Ronæs efter en periode som direktør for den danske gren af det schweiziske firma Aebi Schmidt, som er blandt de førende producenter af store fejemaskiner. I 21 år var han ansat hos Epoke Group i Vejen, der producerer materiel til vinterbekæmpelse. Herefter flyttede han til slamsuger-producenten J. Hvidtved Larsen ved Silkeborg som chef for aftersales, inden turen gik til Aebi Schmidt.

Vognmand og rørlægger

Selv om Jesper Buch ikke har været entreprenør, kloakmester og vognmand som sin far, går ambitionerne i samme retning.

- I efteråret 2020 var jeg i gang med at tage uddannelsen til rørlægger, men det blev udsat på grund af corona-pandemien. Det vil jeg gøre færdig nu, så Ronæs Entreprenør kan byde på både en rørlægger og en kloakmester i ejerkredsen, siger Jesper Buch.

Kloakmesteren er Thomas Rasmussen, som tilmed har været formand for brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Læs også