Claydon viser direkte såning på bedriftsniveau

Claydon gentager succesen med ERFA-møder om direkte såning hos kunder rundt om i hele Danmark. På torsdag den 23. juni er der møde i Vejle.

ERFA-møderne kommer til at foregå som en blanding af teori og praksis.

Interesserer man sig for direkte såning, er det svært at komme uden om såmaskinerne fra engelske Claydon og produktspecialist Steen Olesen, der med stor succes har solgt Claydon såmaskiner i Danmark i en halv snes år.

Nu foregår det med afsæt i Ølgod Maskinforretning og Brørup Traktor- & Maskincenter.

Ifølge Steen Olesen er Claydons succes tæt forbundet med, at det er en enkel, robust, driftssikker og meget alsidig maskine, der kan arbejde i alle jordbundstyper og så stort set alle afgrøder. Det handler alene om at kende sin jord og sætte sin standardmaskine rigtigt op.

Fokus på maskines fleksibilitet og etablerede afgrøder

Når Steen Olesen inviterer til ERFA-møder rundt om hos sine kunder fra i denne uge fra den 20. til den 27. juni, er det dels for at fortælle interesserede kunder om maskinen og dens opbygning, dels for at tage kunderne med i marken hos værterne og se de afgrøder, der er etableret med Claydon såmaskiner. I LandbrugSyd´s område finder mødet sted i Vejle torsdag den 23. juni.

ERFA-møderne kommer til at foregå som en blanding af teori og praksis.

- Jeg tager mig af gennemgangen af maskinernes opbygning og indstillingsmuligheder i maskinhuset eller ude på gårdspladsen alt efter vejrforholdene - og ude i marken er jeg sikker på, at de fleste deltagere hellere vil høre om den lokale landmands erfaringer om udsædsmængder, fremspiring, ukrudtsbekæmpelse, udbytter, totaløkonomi osv. end min teori, så der kommer jeg nok ikke til at sige så meget, forklarer Steen Olesen.

ERFA-møderne afholdes på landbrugsbedrifter i Broby på Fyn, ved Væggerløse på Sjælland og henholdsvis Vejle og Løkken i Jylland. Tilmelding kan ske via www.btmc.dk

Læs også