J. Dyhr klar til mere demokørsel

Med de planlagte demo-ture er der rig mulighed for at få set nærmere på de traktorer og redskaber, som maskinforretningen J. Dyhr har forhandlingen af.

Henrik Matthiesen fra J. Dyhr i Gudbjerg har igen i år travlt med at få traktorer og redskaber ud til afprøvning i marken.

Interessen for afprøvning af de muligheder, som maskinforretningen tilbyder, er da også stor, og meget aktuel er slagleklipperen fra Müthing, som J. Dyhr siden foråret har været forhandler af.

- Det er ikke en nyhed, men det er et godt produkt til blandt andet vedligehold af grønne områder og dermed målrettet blandt andet kommune- og anlægspleje, fortæller Henrik Matthiesen og tilføjer, at det er tysk kvalitet fra en producent, der netop udelukkende har specialiseret sig i at producere slagleklippere, og derfor også har et bredt program på området.

 

Fleksibel løsning

Mulchmaskinen har en høj kapacitet og fås i arbejdsbredder fra 3,60 – 5,60 meter. Det er tale om et produkt, der er anvendelig til mange opgavetyper – ikke mindst takket være de mange indstillingsmuligheder.

- Maskinen er meget fleksibel og kan indstilles fra klip af højt til fint græs. Helt ned til de sidste to centimeter, forklarer Henrik Matthiesen.

På årets fynske dyrskue havde J. Dyhr en MU-E/F Vario 460 med til præsentation på standen, og det er også modellen, som der er mulighed for at prøve af i marken.

- I samarbejde med Valtra og Brøns Group kører vi landsdækkende demo-tour med en Valtra traktor og slagleklipperen, hvor der er monteret hele pakken med fuld GPS, lyder det fra Henrik Matthiesen.

Prøv ploven i efteråret

Et andet sæt, som J. Dyhr har planlagt at køre demo med til efteråret, er en Maschio Unico 5-furet Vario plov fra MO Implements. Med en Valtra T235 med fuld GPS-pakke som trækkraft, er der her tale om en pakke med en masse teknik, der letter opgaven i marken.

- Her monterer vi en redskabsstyring fra Thorsen-Teknik, fortæller Henrik Matthiesen, som har til formål at sikre en lige furelinje, samt en ensartet pløjning i forskellige jordtyper.

Redskabsstyring gør en forskel

- Selv i kurvet terræn, vil ploven følge A-B linjen, forklarer Henrik Matthiesen nærmere om løsningen, der også er medvirkende til øget effektivitet, mindre slid og et lavere brændstofforbrug, som følge af mindre overlap i marken.

- Med sættet her vil vi gerne vise, hvad redskabsstyringen kan gøre af forskelle for opgaven i marken, tilføjer Henrik Matthiesen.

Læs også