Ny folierulleløfter letter græs wrapning

Pomi Industri, Himmerland, har en nyudviklet folierulleløfter klar.

Firmaet Pomi Industri fra Nørager i Himmerland har udviklet en folierulleløfter.

Folierulleløfteren består af en elektrisk kran som styres med en aktuator. Den er bygget sammen med en frontmonteret enhed, som kan medbringe en hel palle folieruller med ud i marken, således at traktoren, som trækker presseren med integreret indpakker, har folierulleløfteren med sig.

Ude på marken kan enheden sættes for enden af marken og hylderne på presseren fyldes op, efterhånden som rullerne forbruges, eller enheden medbringes under arbejdet rundt på marken.

Den kan også anvendes hjemme på gården/maskinstationen, sat af på betongulvet til at fylde presseren med folieruller. Efterfølgende placeres der en palle folieruller, som traktoren tager med ud i marken sammen med presseren.

Når folierulleløfteren medbringes under presning/indpakning, sættes den af hver gang, der skal skiftes ruller og tages med igen, når der er foretaget skifte af ruller. Ved hjælp at en hurtig kobler kan det gå rigtig hurtigt.

Folierulleløfteren kan anvendes både til presserne med integrerede indpakkere, men også til stationære og mobile indpakkere samt til halmindpakkere, ligesom den vil komme i en udgave, hvor den monteres på presseren eller indpakkeren.

Folierulleløfteren vil give mulighed for at håndtere de tungere folieruller fremover på op til 50 kg, som er ved at blive en realitet i handlen i dag.

Tangen er justerbar efter folierullernes diameter og kranen kan dermed håndtere ruller, der er knap 40 procent tungere som rækker til 24 frem for 15 baller. Det giver et tilsvarende reduceret antal driftsstop i løbet af dagen for folierulleskift.

 

Læs også