Ny gyllemikser med 60 centimeter propel

AP-K ApS, der ejer Kimadan, har udviklet en hydraulisk gyllemikser, Multimikser H120. Gyllemikseren er meget bevægelig i tårnet og har et nyudviklet mikserhoved med en propel på 60 cm i diameter.

Maskinfabrikken AP-K har udviklet en ny og mere effektiv gyllemikser med hydraulisk drift, Kimadan Multimikser H120, som kan monteres på ældre Kimadan-gyllemiksere.

Den nye hydrauliske mikser er bygget op omkring den velkendte mekaniske Kimadan Multimikser, hvor der er påbygget en fuld hydraulisk pakke og monteret et nyudviklet mikserhoved.

De mest synlige komponenter er det helt nydesignede, bevægelige mikserhoved med en beskyttet propel på 60 cm i diameter og en høj, slank olietank på miksertårnet. Olietankens design er med til at sikre optimal køling af hydraulikolien, men systemet anvender også en egentlig oliekøler for at sikre maksimal ydeevne.

Rent teknisk er der behov for en traktor med plus 120 hk. Oliestrømmen er op til 215 liter pr. minut ved 250 bar, hvilket resulterer i, at propellen roterer med 1.000 omdrejninger pr. minut, men det afhænger af konsistensen af den gylle, som skal omrøres.

Fleksibel og bevægelig

Mikserarmen er monteret på en stor kraftig drejekrans, som sikrer, at armen kan bevæges rundt i tanken for at muliggøre optimal op- og omrøring af gyllen, uden hyppige skift af traktorens placering. Det yderste led af mikserarmen, hvor propellen er monteret, kan vinkles for at sikre optimal bearbejdning af gyllen under alle forhold.

Propelsektionen kan således bevæges fra 43 grader opad til 20 grader ned, der giver en vandring på 63 grader. Selve mikserarmen har et stort vertikalt bevægelsesområde, 6 grader over vandret og 40 grader under vandret.

- Først og fremmest er det en meget effektiv og bevægelig mikser, men jeg kan også godt lide tanken om, at kunderne nu kan få opgraderet deres gamle Kimadan Multimikser. De er nemlig meget robuste, og de fleste af dem kan sagtens klare mange år endnu og nu bare som hydrauliske miksere, forklarer administrerende direktør for AP-K ApS Jens Chr. Hundahl.

Læs også