23 procent mindre kabinestøj: Nu kommer stortraktor med trinløs transmission

Den modtog den eneste guldmedalje, der blev uddelt på Agritechnica 2019, og nu bliver den langt om længe sat serieproduktion. Vi har set nærmere på John Deeres nye trinløse transmission.

Da John Deere viste 8R410 med eAutoPowr frem i Tyskland for nylig, blev Power Offboarding teknologien også demonstreret. 20 sekunder inde i videoen sender traktoren 100 kilowatt effekt ud til en elmotor, der trækker de to bagerste aksler på Joskin-gyllevognen. Herefter reduceres hjulslippet fra 70 til under ti procent.
Michael Müller, som er ansvarlig for 8-serien i Europa, er helt tryg ved, at John Deere med lanceringen af eAutoPowr nu kan tilbyde en trinløs transmission, der kan holde til kræfterne i de største traktorer. Foto: Kasper Stougård Det tykke orange kabel overfører kræfterne fra traktoren til gyllevognen. Men det kunne også være en rotorharve eller en kartoffeloptager, lyder det fra John Deere. Foto: Kasper Stougård eAutoPowr-transmissionen baserer sig på John Deeres kendte E23-powershift, som er gjort trinløs med elektriske motorer. Det giver ifølge John Deere en helt anden holdbarhed, end vi kender fra traditionelle trinløse transmissioner under stor belastning. Foto: Kasper Stougård Også John Deere 8RX410 vil kunne leveres med eAutoPowr og Power Offboarding, mens de mindre modeller må nøjes med den traditionelle AutoPowr-transmission. Foto: Kasper Stougård Da John Deere viste 8R410 med eAutoPowr frem i Tyskland for nylig, blev Power Offboarding teknologien også demonstreret. 

20 sekunder inde i videoen sender traktoren 100 kilowatt effekt ud til en elmotor, der trækker de to bagerste aksler på Joskin-gyllevognen. Herefter reduceres hjulslippet fra 70 til under ti procent.

Til november ruller den første serieproducerede John Deere 8R 410 med trinløs transmission af samlebåndet på fabrikken i Waterloo, Iowa. Det sker altså, tre år efter nyheden modtog guldmedalje på Agritechnica 2019.

Det er altså ikke en helt almindelig trinløs transmission, der nu kan bestilles med 8-seriens topmodel. Den trinløse gearkasse har fået navnet eAutoPowr. Det lille »e« henviser til, at der er tale om en trinløs gearkasse, som er elektrisk frem for hydraulisk.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også