Joskin udvider med ny maskinfabrik

Joskin Group, der har hovedkvarter i Belgien, og som både herhjemme og i udlandet er kendte for blandt andet sine transportvogne og andre landbrugsmaskiner, udvider med en helt ny fabrik i Luxembourg.

Joskin er kendt for sine mange typer af vogne både til landbrugs- som entreprenørformål. Pressefoto Joskin-vogne er bygget til tungt entreprenørarbejde. Pressefoto

Joskin Group, der har hovedkvarter i Soumagne omkring 20 kilometer fra den belgiske storby Liege, er kendt for et bredt program inden for transportvogne, gyllevogne og andet maskinudstyr til især landbruget.

Joskin har allerede i dag fabrikker i Belgien, Frankrig og Polen – og snart også i Luxembourg. Hér er man i gang med opførelsen af en 15.000 kvadratmeter ny fabrik på et seks hektar stort område i Sanem/Esch-sur-Alzette i Grand Duchy-området.

Joskin oplyser i en pressemeddelelse, at baggrunden for den nye fabrik skyldes øget efterspørgsel, og at placeringen i Luxembourg ikke har noget med selskabsskat at gøre, da forskellen hér mellem de to lande efterhånden er indsnævret. Derimod fremhæver man den centrale placering i Europa som et godt udgangspunkt for en nye fabrik, samtidig med at der er adgang til velkvalificeret arbejdskraft.

Den nye fabrik er anslået til en pris på omkring 20 millioner euro (cirka 150 millioner kroner, red.) og projektet ventes påbegyndt i januar næste år og stå klar i efteråret 2023.

Joskin har i dag 880 ansatte, hvoraf de 415 er ansat i Belgien. Fabrikken i Luxembourg ventes at få omkring 100 ansatte.

Læs også