Tyske maskiner fik en god modtagelse

For nylig kunne interesserede se nærmere på maskiner fra den tyske redskabsproducent Ziegler, da MB Maskiner og Rytter Maskine afholdt Ziegler Roadshow med pæn interesse fra de fremmødte.

Maskiner må meget gerne være simple og lette at gå til, også når det gælder service. Det er en af grundpillerne hos MB Maskiner i Hjørring, og det flugter fint sammen med maskiner fra den tyske producent Ziegler.

Sammen med Rytter Maskiner afholdt MB Maskiner en afdeling af Zieglers Roadshow. Den tyske maskinfabrikant er blandt andet kendt for at lave høstudstyr, og det var også det, der var i fokus til arrangementet, fortæller Marthin Bundgaard fra MB Maskiner.

Og der var positiv respons fra de fremmødte.

- Vi havde både en raptorharve med, en profilharve og en Disc Master-harve med. Det tog de positivt imod. Dem der var der, var folk, der var interesseret i at handle, så det var positivt, siger Marthin Bundgaard til LandbrugNord.

Interessen samlede sig blandt andet omkring raptorharven.

- Den er på fire meter, og er en dybdeharve, der også kan køre med et disc-setup, fortæller Marthin Bundgaard og fortsætter:

- Det gør, at man kan hæve den op, så man kun køre med discen, men man kan også nøjes med at køre med dybdeharven, eller køre med begge dele og blande det, så man med én harvning er klar til at så. Det vil sige, at man kan erstatte to harver med bare en.

Så simpelt som muligt

Der er flere forskellige ting, der kendetegner maskinerne fra Ziegler, fortæller Marthin Bundgaard. Det kommer til udtryk i en sammenligning med maskiner fra Horsch og Kverneland, mener han. Også prismæssigt.

- Det, der kendetegner os, er at vi har en større disc på discharveren og raptoren også. Så er det også så maskiner, de konstruerer, der er så simple som muligt, fortæller Marthin Bundgaard.

Han oplever at landmændene foretrækker at tingene er lige til at gå til.

- Det, vi leverer til kunderne, er at det skal være så simpelt som muligt overfor kunderne, så de ikke behøver at være ingeniører, når de skal overtage en maskine, slutter han med et smil.

Næste gang, Ziegler viser maskiner frem i Danmark, er til Agromek i november. Her kan man se nærmere på maskiner fra Ziegler Harvest og Ziegler Cultivation.

Læs også