UltraFlow-tærskecylinderen bliver standard på New Holland-mejetærskerne

Siden lanceringen af UltraFlow-tærskecylinderen har New Holland solgt stort set alle New Holland CX8-mejetærskerne med UltraFlow-cylinderen. 112 kg ekstra egenvægt, færre og forskudte tærskeslagler gør UltraFlow-cylinderen til et særdeles godt valg af tærskecylinder.

I 2021 blev UltraFlow-cylinderen også gjort tilgængelig på New Holland CX7-mejetærskerserien, der er en rystemaskine og smallere end CX8-serien. Arkivfoto: New Holland

UltraFlow-tærskecylinderen sikrer et bedre afgrødeflow i tærskeren ved højere svinghjulseffekt, og de færre og forskudte slaglemønster giver bedre kerneudskilning. Med en vægt på 112 kg ekstra giver UltraFlow-cylinderen en positiv effekt ved høst af fugtige afgrøder, som diverse frøgræsarter, rug med videre som generelt er i vores nordeuropæiske markeder.

- I 2021 blev UltraFlow-cylinderen også gjort tilgængelig på New Holland CX7-mejetærskerserien, der er en rystemaskine og smallere end CX8-serien. Her viste det sig, at samme effekt fra test i Danmark fra CX8-serien på op til 12 procent mere kapacitet i forhold til standardtærskecylinderen, også på CX7-mejetærskerserien, forklarer Tonny H. Grønne, sales manager Hay & Harvest, New Holland Agriculture fra CNH Denmark A/S.

New Holland har til høstsæson 2023 videreudviklet designet, så det også bliver tilgængeligt på CX6- og CH7-mejetærskeserierne. UltraFlow-cylinderen har en lidt mindre diameter på 600 mm i forhold til de 750 mm, der er i CX7- og CX8-serierne.

Op til 15 procent højere kapacitet

- Vi havde i høstsæson 2022 en New Holland CH 7.70-mejetærsker i Danmark og Tyskland, der blev testet op imod New Holland CH7.70-mejetærsker med standardtærskecylinderen. Resultatet viste her, at effekten fra UltraFlow-tærskecylinderen med en mere jævn og roligere tærskning, havde en højere kapacitet på helt op til 15 procent og et mindre brændstofforbrug på op til 8 procent, siger han.

- Det er i sig selv en meget positiv nyhed og grunden til, at New Holland Danmark fremover kan leveres alle mejetærskere med UltraFlow-designet. Man skal mange år tilbage i tiden, for at finde de designændring på de vitale dele i de konventionelle mejetærskere med så stor effekt og udbytte, slutter Tonny H. Grønne fra CNH Denmark A/S.

Læs også