Q-serie på demotur: En traktor markedet har ventet på

Valtra har nyligt lanceret deres Q-serie. I sidste uge afholdt de demoture, hvor det var muligt selv at sidde bag rattet på traktoren, de kalder »The Beast«.

Valtras »The Beast« med Pöttingers Terradisc 8001T harve. Det var muligt at fornemme Valtra traktorens trækkræft med 10 tons vogn påfyldt 20 tons stabilgrus. Henrik Matthiesen fra Valtra-forhandler J. Dyhr (tv) oplyser, at der pt. er solgt 24 traktorer af Valtra Q-serien i Danmark til levering sidst på året og i begyndelsen af 2023. Salgschef hos Pöttinger Steen Lerche Hansen kalder Terradisc 8001T for kronjuvelen inden for tallerkenharver. Salgschef hos Pöttinger, Steen Lerche Hansen.

Sidste uge kørte Valtra demoture med det primære formål at præsentere »The Beast« i den nye Q-serie.

Tirsdag fandt demoturen sted på Diget nær Harndrup, og dagen igennem var det muligt selv at sætte sig bag rattet af »bæstet«. Sidst på eftermiddagen var 80 deltagere inviteret til VIP event.

Fire dages tour

- Valtra kører demoture i hele Europa og i uge 41 er turen så kommet til Danmark, fortalte Henrik Matthiesen fra Valtra-forhandler, J. Dyhr.

Valtra havde linet hele seks Q-serietraktorer op til demoturen efterspændt både jordbearbejdningsredskaber og vogne, så man for alvor kunne opleve både komforten og trækkræften i marken. Herunder Pöttingers tallerkenharve Terradisc 8001T.

Kronjuvel inden for tallerkenharver

- Vi er med, fordi vi rigtigt gerne vil gribe muligheden for at vise, hvad vi har af grej, fortalte nyligt ansatte salgschef i Danmark, Steen Lerche Hansen.

- Terradisc 8001T er vores kronjuvel inden for tallerkenharver. Den, vi har med her, er otte meter. Den vejer 10 tons og har dermed noget vægt at arbejde med, der gør, at du kan komme i jorden, også selvom jorden er tør og hård.

Harven har fuld isobus styring, 580 millimeter disce ophængt parvis, dobbelt conoroll, hydraulisk dybderegulering og fronthjul.

Længe ventet traktor

Ifølge Henrik Matthiesen er den nye traktor-serie blevet taget godt imod.

- Markedet er meget til 300 hk’s traktorer. Den passer ind til mange arbejdsopgaver. Er kompakt og med stor kapacitet, så det har været en længe ventet traktor i den klasse, sagde han og henviste til arealet, hvor det er muligt at fornemme trækkræften, når der køres med en 10 tons vogn med 20 tons stabilgrus.

Henrik Matthiesen oplyste, at der pt. er solgt 24 traktorer af Valtra Q-serien i Danmark til levering sidst på året og i begyndelsen af 2023.

Læs også