Porsche, Allis-Chalmers og Farmall: 40 veterantraktorer ryger på dansk auktion

En dedikeret samler har gennem det meste af sit voksenliv med stor passion samlet på veterantraktorer, blandt andet Porsche-traktorer. Nu kommer traktorerne på auktion hos Campen Auktioner, da samleren fra Nordjylland er kommet på plejehjem.

Det er ikke hver dag, man får mulighed for at købe en Porsche på auktion. I hvert fald ikke en traktor af det berømte mærke. Men det er der mulighed for lige for tiden hos Campen Auktioner, der har 40 veterantraktorer på netauktion.

Netauktionen har – foruden i Danmark – påberåbt sig stor international bevågenhed. Især Porsche-traktorerne er noget af et trækplaster på europæiske plan.

De godt 40 charmerende veterantraktorer, som skal have ny ejere, er fra 1940 op til 1960'erne. Den farverige samling indeholder mange forskellige Porsche-modeller og enkelte David Brown, Volvo, Ferguson, Allgaier, Massey Harris, Allis Chalmers, Deutz, Fiat, Farmall Mc., Cormick, Fordson Super og Güldner.

Mange af de betagende senior-traktorer har været startet op i forbindelse med indskrivningen til netauktionen. Det oplyser Campen Auktioner.

Målet er en million 

Målet er, at salget af de gamle arbejdskøretøjer kommer til at indbringe i nærheden af 1 million kroner. Hos auktionshuset ser man frem til at få afsluttet auktionerne, der allerede er i gang.

- Vi er eksperter inden for salg af specialkøretøjer af enhver art. Det er også bevæggrunden for, at vi igen og igen modtager henvendelser fra familier med specielle samlinger. Vi har erfaringen og ekspertisen til at håndtere alle former for samlinger. Det har, alene i år, affødt mange succesfulde specialkøretøjsauktioner, siger Ané Gyldholm, der er administrerende direktør hos Campen Auktioner, og tilføjer: 

- Der tillægges ikke moms på veterantraktorerne, så vejen er banet for en god investering i køretøjer, som går over i historien som de jernhårde, automatiserede arbejdsheste.

Flere landbrugsmaskiner under hammeren

Campen Auktioner opfordrer alle med interesse for veterantraktorerne til at møde op til eftersyn lørdag den 26. november fra kl. 9-16 på Houvej 75 i 9370 Hals for at besigtige køretøjerne.

Netauktionen slutter søndag den 27. november kl. 20.30.

I tillæg til netauktionen med veterantraktorerne afvikles sideløbende tre tilhørende netauktioner indeholdende bl.a. veteran-landbrugsmaskiner og retro-landbrugseffekter og værksted.

Læs også