Stor markdemonstration til juni

Dansk Markdemo er navnet på en ny markdemonstration, der arrangeres af Dansk Maskinhandlerforening, som har til formål at samle de mange mindre og individuelle markdemonstrationen til én samlet med fokus på jordbearbejdning, såteknik og præcisionssprøjtning.

På et 32 hektars stort areal ved Lunderskov arrangerer Dansk Maskinhandlerforening markdemonstration til juni. Markdemonstrationen har til formål at vise maskiner og redskaber i deres rette element til både den professionelle bruger og hobbylandmanden. Der vil blive fremvist maskiner, der ikke kører demo og områder hvor der er mulighed for at køre selv.  - Vi har brug for at komme ud og vise, hvad vores produkter kan, lyder det fra maskinbranchen - bland andre Dalbo.

- I maskinbranchen har der længe været et ønske om at samle de mange mindre og individuelle markdemonstrationer til én samlet markdemonstration. Derfor arrangerer Dansk Maskinhandlerforening nu en »Dansk Markdemo« på et 32 hektar stort demoareal ved Lunderskov med fokus på jordbearbejdning, såteknik og præcisionssprøjtning, siger konsulent i Dansk Maskinhandlerforening Erik Nissen.

Dansk Markdemos formål er at vise maskiner og redskaber i deres rette element til både den professionelle bruger og hobbylandmanden. Demoarealet på cirka 32 hektar vil være en kombination af fremvisning af maskiner, der ikke kører demo, og områder hvor der er mulighed for at køre selv.

I samarbejde med Kolding Herreds Landboforening, KHL, vil der også blive anlagt forsøgsparceller for at vise forskellige tekniske løsninger i praksis.

Fokus på fremtiden

- Hos KHL ser vi frem til, sammen med maskinbranchen, at kunne fremvise et bredt udvalg af moderne landbrugsmaskiner. Det er særlig vigtigt for os at sætte fokus på nogle af de nye tekniske løsninger, som kan bidrage til at udvikle fremtidens planteavl, siger maskin- og planteavlskonsulent Kasper Kjær Jensen.

- Vi har brug for at komme ud og vise, hvad vores produkter kan, siger salgsansvarlig hos Dalbo, Knud Jepsen, og fortsætter:

- Vi er utrolig glade for, at denne markdemo nu bliver en realitet. De danske producenter har nogle virkelig gode produkter, og man kan lave nok så mange videoer, hvor man fortæller, hvad de kan i forhold til andre, men det gør en kæmpe forskel, når man får mulighed for at bevise det i marken og det kan vi her.

Tirsdag den 13. og onsdag den 14. juni

- Vi forventer, at dette arrangement får en høj faglighed og bliver meget målrettet vores kundegrupper, og med Erik Nissen som tovholder ved vi, at der bliver styr på logistikken, da han har stor erfaring med den del. Vi forventer også at få en masse kontakter, som vi kan arbejde videre med efter demoen, så vi glæder os meget til at deltage, slutter Knud Jepsen.

Dansk Markdemo afholdes den tirsdag 13. og onsdag 14. juni på Gelballevej 44, 6640 Lunderskov.

Læs også