Ny generation af rotorharver fra Kverneland

Det er behovet for mere bæredygtige metoder og økonomi, der har været med til at udvikle de nye Kverneland-rotorharver.

Med den nye Rotago F introducerer Kverneland en rotorharve i basis- eller Isobus-version. Begge versioner tilbyder nivelleringsstang og justering af arbejdsdybden på farten. Maskinen er designet fra bunden og er klar til alle fremtidige landbrugskoncepter og udfordringer. Kverneland Rotago F vil være tilgængelig i arbejdsbredder fra 4 til 6 meter.

I konventionelle jordbearbejdningssystemer opretholdes den samme arbejdsdybde over hele marken. Men komprimeringsdybden og tilgængeligheden af jordfugtighed kan variere meget inden for marken.

Såbedstilberedning med rotorharven Rotago F gør det muligt for føreren at tilpasse arbejdsdybden enten som basisversion via traktorens hydraulik eller mere praktisk som Isobus-model via traktoren eller Kverneland Tellus Pro/Tellus GO+-terminal på farten fra kabinen. Det er landmandens erfaring og viden, der afgør, hvor jorden har brug for mere eller mindre.

Skubbet gearkasse

Den patenterede dybdetilpasning af Rotago-konceptet med skubbet gearkasse gør det muligt at justere uden at justere traktorens trepunktsophæng eller bagvalsen fra førerhuset.

Parallelogramophænget sikrer, at gearkassen forbliver parallel med jorden. Gearkassen og nivelleringsstangen kan løftes uafhængigt af hinanden. Alle justeringer overvåges af specifik, elektronisk sensorteknologi for at beskytte mod overbelastning eller misbrug. Det skubbede gearkassekoncept er selvbærende og let, hvilket sikrer bedre fleksibilitet ved justeringer og kræver mindre energi.

Kverneland Rotago F kan bruges i solodrift eller som såkombination med såskærsbjælken f-drill CB F og fronttank f-drill som et overkørselssystem. Såskærsbjælken kan hurtigt til- og frakobles, så rotorharven også kan bruges solo.

Fuldt udrullet i 2024

For bedre lastbalance, ekstra stabilitet og lovlig vejtransport fås et støttehjul, som kan monteres på rotorharven eller på såskærsbjælken. Det er ikke nødvendigt at frakoble topstangen. Den konstante støttekraft på hjulet sikrer en jævn kørsel og øger førerens sikkerhed og komfort.

De første Kverneland-redskaber har været i marken over hele Europa i efteråret 2023 og vil være fuldt tilgængelige fra 2. kvartal 2024.

Læs også