Ny importør af robuste svenske vogne

Karsten Svenningsen Maskiner i Roslev bliver importør af Metsjös store vognprogram.

Ivarssons i Metsjö AB – i Danmark bedre kendt som Metsjö – er en af Europas førende producenter af robuste vogne og har over 70 års erfaring i at udvikle og producere vogne til både landbrugs- og entreprenørsektoren.

Nu er Karsten Svenningsen Maskiner, Roslev, blevet importør af Metsjös vognprogram.

- Den svenske storproducent af vogne kan godt lide robust kvalitet og tekniske løsninger, der giver kunderne merværdi. Det kan vi også, og ligesom os har Metsjö fokus på de professionelle kunders behov, siger Karsten Svenningsen, der selv vil sælge vognene til slutkunder i hele Danmark og så se, om interessen er tilstrækkelig stor til, at der på sigt også er behov for lokale forhandlere.

Fokus på kroghejsevogne

Et af fokusområderne bliver kroghejsevogne, der til stadighed vinder større udbredelse blandt entreprenører og hos landmænd, som sætter pris på fleksibilitet.

Den mindste model kroger 12 ton, og derfra går det op til 34,5 ton med eller uden tip.

Kroghejsevognene leveres med to, tre, eller fire aksler, men kunderne kan også få en kroghejsevogn med bælter og en teknisk mulig last på 36 ton. De kan også fås med fabriksmonteret kranfæste, hvis der er behov for det.

Karsten Svenningsen vil ikke lagerføre alle typer fra Metsjös brede program, men vil udover kroghejsevogne også arbejde målrettet med entreprenørvogne.

Mange af vognene kører i forvejen i lande, hvor hastighedsreglerne for traktor/vogn til transportopgaver er højere end i Danmark. Derfor anvender Metsjö typisk aksler/bremser med videre beregnet til langt over 40 kilometer i timen, hvilket ifølge importøren resulterer i en lang levetid og høj sikkerhed under kørsel i Danmark.

Læs også