Servicegården bliver til SG Maskiner

Der er opstået et større marked for entreprenørmaskiner for Servicegården, som nu skifter navn til SG Maskiner og slår sig fast som en stærk servicepartner på landsplan.

I Nørre Alslev på Nordfalster har Servicegården været en traditionel have- parkforretning, men forretningen skifter nu navn til SG Maskiner, fordi der er en stor stigning i antallet af kunder, som har brug for større entreprenørmaskiner.

- Lige nu er ser vi, at der er stor interesse for vores maskiner fra eksempelvis landmænd, anlægsgartnere og andre, som kan bruge større maskiner, end de have- parkmaskiner, som vi længe har fokuseret på, siger Henrik Hvid, indehaver af SG Maskiner og fortsætter:

- Det er klart, at vi stadig tilbyder samme gode kvalitetsprodukter til dem, der skal bruge have- parkmaskiner. Udviklingen har bare vist, at sagtens kan slå os fast som en stærk servicepartner, når det gælder de større maskiner.

Entreprenørmaskinerne særligt gælder Giant-læssemaskiner og Volvo-gravemaskiner. I sin have- parkforretning har virksomheden mærker som Husqvarna og Stihl.

- Vi ser lige nu en udvikling, hvor mange udbud kræver grønnere, elektriske batteridrevne maskiner. For os betyder det naturligvis, at vi har forsøgt at skabe flere muligheder for de kunder, som har behov for den slags maskiner, fortæller Henrik Hvid.

Kvalitet og service giver arbejdsglæde

Lagerpladsen på slægtsgården, der blev rammen for forretningen, er i stor udstrækning optaget af reservedele, som skal bruges til service på det brede udvalg af maskiner, som løbende skal serviceres.

- Vi har en stor del af vores midler i reservedele. Det betyder, at vi i de fleste tilfælde ikke behøver at bestille noget hjem, og dermed kan vores kunder hurtigt få service, når der opstår udfordringer, siger Nicolaj Hvid, salgs- og marketingsansvarlig hos SG Maskiner, og søn af Henrik Hvid.

Nicolaj Hvid lægger vægt på, at selvom det ikke altid er en direkte gevinst på bundlinjen, så er det klart, at en stor del af arbejdsglæden også ligger i den service, som kan tilbydes kunderne.

- For os handler det også om, at vi ikke bare er den billigste forretning på en prissammenligner. Vores produkter er af en kvalitet, som er værd at vedligeholde og servicere, og det finder vi en stor tilfredsstillelse i, siger han.

Udvidelse af lagerplads og værkstedsfaciliteter

SG Maskiner er i færd med at udvide lagerpladsen og værkstedsfaciliteterne. Hidtil har meget af virksomhedens service været på de mindre have- parkmaskiner, og de nye maskiner kræver mere plads.

- Vi har somme tider måttet flytte maskiner for at få plads til andre. Nu kan vi frigøre mere arbejdstid ved, at vi kan køre maskiner direkte indenfor, siger Henrik Hvid og fortsætter:

- Det gør, at vi har langt bedre flow i vores arbejde, og det betyder hurtigere service til kunderne i samme gode kvalitet.

Der bygges i forlængelse af bygningerne på slægtsgården, som indtil nu har haft kapacitet til både serviceværksted og lager.

Fremtidsperspektiver i forretningen

SG Maskiner møder fremtiden med åbne øjne. Det ved både at arbejde i navneskift, større kundemålgrupper, udbygning af lagerplads - men også ved at gøre sig tanker om, hvordan virksomheden kan klargøre et muligt generationsskifte.

- Vi har tænkt, at det kunne være Nicolaj, der en dag skal føre forretningen videre. Derfor har vi også været ved at se på, hvordan et generationsskifte kan gøres nemmere, fortæller Henrik Hvid.

Her er der blandt andet tænkt i, om virksomheden er oprettet som enkeltmandsvirksomhed, I/S eller ApS.

Læs også