Pöttinger skårlægger får kurvestyring

Den østrigske maskinproducent Pöttinger, som producerer græs- og jordbearbejdningsmaskiner, har netop lanceret automatisk kurvestyring på frontskårlæggeren Novacat F 3100 på Agritechnica-udstillingen.

Ved kørsel med Pöttinger-butterflysæt, hvor skårlæggeren Novacat F 3100 er frontmonteret, vil der ikke længere være overlap med de bageste skårlæggere, da frontskårlæggeren nu tilbydes med automatisk kurvestyring.

Den automatiske kurvestyring betyder, at hele arbejdsbredden kan anvendes, også i kurver og sving. Selvom traktoren kører i sving, kører traktorens bagdæk ikke over græs, der endnu ikke er slået, fordi skårlæggeren skifter mod kurvens indre radius. Desuden efterlades der ikke noget græs, fordi den forreste skårlægger overlapper perfekt med den bageste skårlægger.

Pöttinger tilbyder en Isobus-pakke, der styrer skårlæggerens sideforskydning automatisk afhængigt af traktorens drejevinkel til venstre eller højre. Det betyder, at chaufførens arbejdsbyrde reduceres betydeligt, da der ikke kræves nogen indgriben.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også