Danish Agro i international aftale om digital siloovervågning

En ny aftale sikrer udbredelsen af SiloInsite til hele landbrugskoncernen Danish Agros markedsområde omkring Østersøen.

Danish Agro introducerede SiloInsite til de danske landmænd i 2022, og løsningen har i dag etableret sig i dansk landbrug med 627 installerede sensorer fordelt på 250 bedrifter. Efter et år på det danske marked er udlandet begyndt at røre på sig, og Danish Agro har derfor underskrevet en international aftale. Aftalen forpligter Danish Agro til at nå 1.000 installationer inden for et år på koncernens markedsområde, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

De første SiloInsite-enheder har allerede fundet vej til udlandet gennem Danish Agro koncernens datterselskab Vilomix. Her har en kunde i Letland erhvervet sig 28 sensorer. Kunden startede med 14 sensorer og anskaffede sig efterfølgende yderligere 14. Derudover er den digitale løsning ved at blive afprøvet i Finland, hvor batteriets holdbarhed testes i det hårde vintervejr.

Danske landmænd, der har erhvervet sig SiloInsite, har i gennemsnit mere end fem censorer fordelt på deres bedrifter, og hver bedrift har i gennemsnit mere end to installationer af det digitale overvågningsværktøj.

Danish Agros primære markedsområde omfatter Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland.

Læs også