Årets læreplads kåret

A.P. Jørgensen er kåret som årets læreplads. Prisen tildeles en medlemsvirksomhed, som i særlig grad har udmærket sig ved en exceptionel indsats for faget, promovering af uddannelsen, støtte til elever og lærlinge samt en særlig værdsættelse af elevernes og lærlingenes indsats og mål.

A.P. Jørgensen ved Ribe får prisen som Bedste Læreplads 2023 for igennem rigtig mange år og ikke mindst generationer at have taget et stort socialt ansvar. De har altid haft mange lærlinge i gang og har altid bakket helhjertet op om branchens rekrutteringsinitiativer. De har ydet en ekstraordinær rekrutteringsindsats gennem mange år, hedder det i begrundelsen for kåringen.

- Der var ingen tvivl om, at A.P. Jørgensen skulle kåres som Bedste Læreplads 2023. De er og har altid været ekstremt gode til at uddanne landbrugsmaskinmekanikere. Vi har at gøre med en meget attraktiv læreplads, hvor der hersker en helt særlig lærlingekultur og gode muligheder for at tilegne sig kompetencer inden for det brede felt af landbrugsmaskiner, siger direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen og fortsætter:

- Det er unikt, at A.P. Jørgensen formår at følge med tiden og udviklingen, og at de til stadighed står i forreste række, når det kommer til at uddanne fremtidens mekanikere. De har altid så mange lærlinge i gang, at de er fødekæde både til dem selv og til branchen i det hele taget.

Fælles indsats

- Vi er enormt glade og stolte over at modtage så flot en hæder. Vores to værkførere gør først og fremmest en ekstraordinær indsats for at skabe en givende og udviklende hverdag for hver enkelt lærling, men alle vores medarbejdere spiller faktisk en vigtig rolle. Alle som én tager de ansvar, lærer fra sig og er kulturbærer for den særlige lærlingeånd, vi har fået etableret igennem mange år og stadig bygger videre på, forklarer direktør hos A.P. Jørgensen, Jim Thygesen.

Spørger man lærlingene fremhæver de over en bred kam det gode sammenhold, de varierede opgaver og det faktum, at man altid kan spørge om hjælp.

- Jeg havde hørt mange gode ting om A.P. Jørgensen, og lærepladsen lever helt klart op til dens positive ry. Der er en rigtig god stemning først og fremmest. Som lærling for man lov til at prøve en masse forskelligt af, og der er altid hjælp at hente. Man skal heller ikke være bange for at sige, hvis man er kommet til at lave en fejl – så længe man bare siger det, fortæller Claas-lærling, Frank Bundesen.

Læs også