Nyt skånsomt radialdæk fra Vredestein

Vredestein Tyres har lanceret et nyt dæk til blandt andet gyllevogne i den kendte Flotation Trac Radial-serie. Det nye dæk har en diameter på næsten to meter, og bredden er 800 mm. Dækket er kendetegnet ved lav rullemodstand under våde forhold.

I Flotation Trac XL-serien præsenterer Vredestein nu en ny dimension. Det er et gyllevognsdæk i størrelsen 800/60R38, der giver en diameter på 1.940 millimeter. Dækmontering giver mulighed for at gyllevognen overholder grænserne i dimensionsbekendtgørelsen på fire meter i totalhøjde og tre meter i bredden, mens man stadig får den maksimale bæreflade. Det er unikt, når man monterer et 800 millimeter bredt dæk med denne diameter, og samtidig fungerer den bageste styreaksel på vognene perfekt, lyder det fra Vredestein.

I Flotation Trac XL-serien har Vredestein Tyres i dag også markedets højeste flotationsdæk på 2.150 mm i diameter.

På grund af det unikke mønster, som er baseret på Vredesteins Traxion-koncept, er Flotation Trac kendetegnet ved en lav rullemodstand på vejen og i marken og er skånsom mod jorden. Vredestein fremhæver dækkets selvrensningsevne, en lav rullemodstand under våde forhold, og jævnt slid som positive egenskaber ved Flotation Trac. Flotation Trac-mønsteret er desuden meget skånsomt, når gyllevognen skal køre i en allerede etableret afgrøde.

Blidt aftryk til det våde forår

Sammenlignet med den populære gylledækstørrelse 800/60 R 32 giver 800/60 R 38 et 13 procent større fodaftryk ved samme akseltryk på grund af den større diameter. En større diameter trækker bedre både i marken og på vejen, og det minimerer brændstofforbruget.

- De første reaktioner fra markedet viser meget gode resultater i forhold til, hvor lette vognene er at trække, og hvor godt dækkene holder, og dermed også det blide aftryk, de efterlader. Med det våde forår, som vi ser ud til at have i vente, betyder det meget for, hvor meget skade gyllevognen gør på jorden, siger Knud Blomgreen, der er produktspecialist hos Vredestein Tyres, og tilføjer, at de nye Vredestein-dæk allerede kan leveres på Samson Genesis II-vogne.

Læs også