Dispensationsordning nu permanent løsning

Dispensationsordningen, der blev givet sidste år, for kørsel af maskiner til og fra dyrskuer, er nu en permanent ordning.

Overordnet betyder det, at maskinhandlerne ikke hvert år skal være usikre på, hvordan reglerne kommer til at være for de kommende dyrskuer, skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

Køretøjer op til 3.30 m kan man frit køre med uden at skulle søge om tilladelse. Hvis bredden overstiger 3.30 m, men ikke overstiger 3.65 m, skal man søge om tilladelse hos politiet til kørslen. Hvis bredden overstiger 3.65 m, skal man både søge om tilladelse hos politiet og have en ledsagevogn, som følger kørslen til det enkelte køretøj.

Ordningen omhandler alene køretøjer på hjul og med stelnumre. Dermed skal liftophængte redskaber, som er for brede følges med et køretøj og dermed være ét køretøj. Det betyder at traktoren også skal udstilles samtidig og dermed ikke kan køre ind med andre maskiner, da man søger på traktorens stelnummer.

Kørsel med maskiner til dyrskuer kræver desuden, at traktoren er registreret til godstransport, da godkendelse til skov/landbrug (én nummerplade) ikke tillader godstransport.

Læs også