Fire traktorer til landbrugsskole

S.D. Kjærsgaard A/S (SDK), Case IH og Kalø Økologisk Landbrugsskole har netop indgået et samarbejde med leveringen af fire traktorer, to Case IH Farmall 95 C og to Puma 150 CVX. Samarbejdet spænder i første omgang over tre år, hvor Case IH vil supportere undervisningen på skolen med indlæg om de nyeste teknologier.

Kalø Økologisk Landbrugsskole er en del af Viden Djurs, der ligger lidt udenfor Rønde. Skolen er landets eneste økologiske landbrugsskole med 100 årselever, som i løbet af studietiden kommer til at beskæftige sig med landbrug, dyr, planter, klima, økonomi, dyrkningsmetoder og fødevarer.

Undervisningen er en kombination af teori og praktisk træning på Kaløs skolelandbrug, Brogården, med 65 hektar jord.

- På Kalø Økologisk Landbrugsskole har vi længe overvejet mulighederne for at opgradere vores maskinpark. Derfor er vi rigtig glade for det nye samarbejde vi har indgået med S.D. Kjærsgaard (SDK), siger forstander Nikolaj Houkjær, Kalø Økologisk Landbrugsskole, og fortsætter:

Understøtter undervisningen

- De seks spritnye traktorer vi nu råder over, er et frisk pust i forhold til den teknologiske udvikling. Det giver os muligheden for at undervise vores elever i en praksisnær ramme i vores skolelandbrug og nu altså også med en moderne og tidssvarende maskinpark.

- Vi er glade for det tætte samarbejde med Kalø Økologisk Landbrugsskole, så vi kan være med til at give fremtidens landmænd mulighed for at benytte moderne teknologi i forløbet med at blive faglært landmand, siger driftschef Rasmus Buhl, Case IH.

- Vi vil i den kommende periode understøtte undervisningen med indlæg om den nyeste teknologier og give dem input fra branchen, forklarer driftschefen.

Læs også