Konsortium forsøgte at købe samlet maskinforretning

Lige inden påske forsøgte et konsortium at købe konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning som en samlet enhed inklusiv de 80 medarbejdere. Buddet blev dog afvist af kuratoren.

Lige efter påske stod det klart, at kuratellet, der står for konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning, havde opgivet at sælge boet som én enhed.

Dermed fik 80 medarbejdere et brev om, at de nu var overdraget til Lønmodtagernes Garantifond.

Kort før påske blev der dog afgivet et bud på den samlede virksomhed, fortæller Per Søndergaard Pedersen, der inden konkursen i slutningen af marts måned var bestyrelsesformand for Hjallerup Maskinforretning.

Ikke accepteret

Per Søndergaard Pedersen var selv en del af konsortiet, som forsøgte at redde de 80 arbejdspladser og holde virksomheden samlet. Resten af folkene bag ønsker at være anonyme.

- Både egenkapital og finansiering var på plads. Vi afgav et fuldt bud på virksomheden og ville have reddet alle 80 arbejdspladser. Der er nok, der bliver fyret i denne tid, så der var ingen grund til at føje 80 mere til. Men kammeradvokaten var ikke tilfreds med buddet, konstaterer Per Søndergaard Pedersen.

- De er selvfølgelig i deres gode ret til at afvise tilbuddet, men det er synd, at en god gammel virksomhed med et godt renommé nu skal sælges i småbidder – som i øvrigt sjældent giver mere end et samlet salg, siger den tidligere bestyrelsesformand.

Levede ikke op til vurdering

Per Søndergaard Pedersen ærgrer sig dog især over, at det i Maskinbladet forleden fremstod som om, at kammeradvokaten ikke havde modtaget noget bud på den samlede virksomhed.

- Der har ikke været nogen, som har kunnet vise en bred model, der indebar, at man overtog medarbejderne. Det har i sidste ende været et spørgsmål om økonomi, lød citatet fra Mikkel Løgsted, Kammeradvokaten, i Maskinbladet.

- Det er ikke korrekt, at der ikke har været noget bud på hele virksomheden, og det er heller ikke korrekt, at der ikke har været nogen, der ville overtage alle medarbejdere, fastslår Per Søndergaard Pedersen, som bliver bekræftet af advokat Morten Jensen, Advokatfirmaet Børge Nielsen, der også er kurator i boet.

Angik hele forretningen

- Det er korrekt, at konkursboet før påske fik et tilbud fra et konsortium, hvori Per Søndergaard Pedersen indgik. Det er også korrekt, at tilbuddet angik hele Hjallerup Maskinforretning inklusive alle medarbejdere, men ikke øvrige forpligtelser, lyder det fra advokaten.

- Tilbuddet levede imidlertid ikke op til de vurderingspriser på aktiverne, som forelå, hvorfor kuratellet ikke accepterede tilbuddet, fortsætter han.

 

Læs også