bannerPos

Konsortium forsøgte at købe samlet maskinforretning

Et konsortium har forsøgt at købe konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning som en samlet enhed inklusiv de 80 medarbejdere. Buddet blev dog afvist af kuratoren.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
16-04-2020 13:25
Lige inden påske forsøgte et konsortium at købe konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning som en samlet enhed inklusiv de 80 medarbejdere. Buddet blev dog afvist af kuratoren.

Lige efter påske stod det klart, at kuratellet, der står for konkursboet efter Hjallerup Maskinforretning, havde opgivet at sælge boet som én enhed.

Dermed fik 80 medarbejdere et brev om, at de nu var overdraget til Lønmodtagernes Garantifond.

Kort før påske blev der dog afgivet et bud på den samlede virksomhed, fortæller Per Søndergaard Pedersen, der inden konkursen i slutningen af marts måned var bestyrelsesformand for Hjallerup Maskinforretning.

Ikke accepteret

Per Søndergaard Pedersen var selv en del af konsortiet, som forsøgte at redde de 80 arbejdspladser og holde virksomheden samlet. Resten af folkene bag ønsker at være anonyme.

- Både egenkapital og finansiering var på plads. Vi afgav et fuldt bud på virksomheden og ville have reddet alle 80 arbejdspladser. Der er nok, der bliver fyret i denne tid, så der var ingen grund til at føje 80 mere til. Men kammeradvokaten var ikke tilfreds med buddet, konstaterer Per Søndergaard Pedersen.

- De er selvfølgelig i deres gode ret til at afvise tilbuddet, men det er synd, at en god gammel virksomhed med et godt renommé nu skal sælges i småbidder – som i øvrigt sjældent giver mere end et samlet salg, siger den tidligere bestyrelsesformand.

Levede ikke op til vurdering

Per Søndergaard Pedersen ærgrer sig dog især over, at det i Maskinbladet forleden fremstod som om, at kammeradvokaten ikke havde modtaget noget bud på den samlede virksomhed.

- Der har ikke været nogen, som har kunnet vise en bred model, der indebar, at man overtog medarbejderne. Det har i sidste ende været et spørgsmål om økonomi, lød citatet fra Mikkel Løgsted, Kammeradvokaten, i Maskinbladet.

- Det er ikke korrekt, at der ikke har været noget bud på hele virksomheden, og det er heller ikke korrekt, at der ikke har været nogen, der ville overtage alle medarbejdere, fastslår Per Søndergaard Pedersen, som bliver bekræftet af advokat Morten Jensen, Advokatfirmaet Børge Nielsen, der også er kurator i boet.

Angik hele forretningen

- Det er korrekt, at konkursboet før påske fik et tilbud fra et konsortium, hvori Per Søndergaard Pedersen indgik. Det er også korrekt, at tilbuddet angik hele Hjallerup Maskinforretning inklusive alle medarbejdere, men ikke øvrige forpligtelser, lyder det fra advokaten.

- Tilbuddet levede imidlertid ikke op til de vurderingspriser på aktiverne, som forelå, hvorfor kuratellet ikke accepterede tilbuddet, fortsætter han.

 

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next