bannerPos

Johs. Mertz introducerer ny 9,3 meter slagleklipper fra Woods

Woods FL9300T på 9,3 meter i setuppet hvor midtersektionen klipper før traktoren.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
17-04-2020 12:13
Amerikanske Woods har lavet aftale med tyske Sauerburger om salg af slagleklippere i Europa og i Danmark sælges maskinerne igennem Johs. Mertz A/S.

Her knapt et år efter introduktionen af Woods Batwing rotorklipperne på det danske marked udvides produktpaletten nu med en serie af slagleklippere.

Woods tilbyder nu en komplet serie bestående af 18 modeller af faste og foldbare slagleklippere til slåning og vedligeholdelse af brak og græsarealer, findeling af majsstubbe samt afpudsning af græsfrømarker.

- Det er især ved afpudsning af græsfrømarker, hvor mange af vores kunder har behov for en stærk maskine med en stor kapacitet. Den største model på 9,3 meter forventer vi os meget af, udtaler Christian Holst fra Johs. Mertz.

Unikt for tripelversionen på 9,3 meter er, at man frit kan vælge om midtersektionen skal sidde i frontliften og slå før traktoren eller være monteret på rammen for alsidig kørsel med traktor uden front PTO.

Flex-Flail-modellerne fås i arbejdsbredder fra 4,6 til 9,3 meter og foldes til 3 meter i transport. Model FL4600V og FL6400V er 2-delt på henholdsvis 4,6 og 6,4 meters arbejdsbredde og er med bærehjul velegnet til brakarealer og efter majs til knusning af majsstubbe. Model FL6300T, FL7700T og FL9300T er 3-delt og med justerbar bærerulle, så materialet ledes enter over eller under denne. De er velegnet til græsfrømarker for tæt afpudsning.

Alle modeller er med automatisk remspændingssystem som overfører mere kraft til rotoren på grund af tre-trinssdesign.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next