bannerPos

Maskininvestering med protein i fokus

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen.
23-06-2020 10:22

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har i bedriftens maskinstrategi fokuseret på at begrænse tab af proteinrigt bladmateriale under ensilering.

Bedriften har derfor investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren. Valsecrimperen giver effektiv tørring ved at bryde vokslaget på planterne samtidig med, at den flækker stænglerne uden at slå bladene af planterne. I kløver og lucerne er dette særdeles fordelagtigt. Ligeledes kan denne type crimper også benyttes til skårlægning af helsæd, da der ikke er fare for tab af aks og bælge i eksempelvis korn og ærter.

For 23 år siden i 1997 producerede Pöttinger den første valsecrimper, som den østrigske producent af græsmaskiner har megen erfaring med.

Valsecrimperen består af to spiralformede modroterende gummivalser, hvor valserne er af meget slidstærkt polyuretan, og derfor modstandsdygtig overfor slid. Bredden på crimperen har afgørende betydning, da denne er i fuld bredde af knivbjælken.

Dette resulterer i, at der føres en mængde i gennem crimperen, hvor der er god kontakt mellem afgrøder og valser. Begge valser er trukket via en tandrem, hvor øverste valse er monteret længst fremme. Dette giver aggressivitet og sikrer perfekt flow uden risiko for blokering.

- Vi oplever stigende efterspørgsel på valsecrimper konceptet, hvilket også går i hånd med den store udbredelse af vores CrossFlow systemet de senere år, siger Lars Andreasen, der er salgschef og ansvarlig for det danske marked.

Økologisk bedrift med 370 årskøer

I fællesskab med faderen driver Christian Therkildsen, Raunhøj Dairy I/S. Ideen med at investere i skårlæggeren med valsecrimper stammer fra et ophold i USA, hvor Christian fik erfaring med konceptet, der er meget udbredt på de breddegrader.

- Måden hvorpå specielt stænglerne i rødkløveren er brudt og flækket uden tab af blade imponerer, udtaler Christian Therkildsen og fortsætter:

- Dette vil på ingen måde være muligt med en traditionel fingercrimper. Den bagmonterede skårlægger er en Novacat A10 CF uden crimper, men med snegle til skårsammenlægning og bredspredning, hvilket vi har valgt ud fra strategien om at værne om den proteinholdige bladmasse. Vi får også en fordel, når der skal ensileres helsæd, hvor vi ikke har behovet for at ændre noget på skårlæggersættet, da valsecrimperen skåner aks og bælge i korn og ærter, slutter Christian Therkildsen.

pj

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next