bannerPos

Ny app fra Amazone

MySpreader-appen fra Amazone samler alle sprøjteindstillinger og indstiller automatisk gødningssprederen via Bluetooth.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
07-11-2020 14:33
Det bliver meget nemmere at indstille gødningssprederen fra næste år. Amazone lancerer ny Bluetooth-app, der via Isobus-terminalen automatisk indstiller gødningssprederen optimalt.

Den nye Amazone-app, MySpreader, kombinerer de kendte Amazone-gødningsapplikationer som FertiliserService (gødningsrådgivning), EasyCheck og EasyMix til en alt-i-en-app, som via Bluetooth klarer alle de nødvendige indstillinger på gødningssprederen.

Amazone har leveret gødningsrådgivning i næste 30 år, hvor virksomheden blandt andet har anbefalet indstillinger af sprederen og gødningstyper med videre til landmænd overalt i verden. Allerede dengang viste man, at det næsten var umuligt at indstille gødningssprederen perfekt.

Men i 2011 blev Amazones gødningsrådgivning til en app og fire år senere lancerede Amazone den prisbelønnede EasyCheck-testkit, der gjorde det muligt for operatøren hurtigt at teste en række funktioner på gødningssprederen. Og med EasyMix-app blev det muligt at overføre indstillingerne til Isobus-terminalen.

Begrænset antal

MySpreader-appen samler alle disse funktionerne i én app, der kan installeres på alle smartphones, og appen sørger for, at alle indstillinger overføres via Bluetooth, hvorefter sprederen indstiller sig automatisk. MySpreader-appen giver også mulighed for at udvikle egen gødningsdatabaser, huske gødningsregnskaber og -resultater med videre.

Amazones store maskinprogram, der importeres af Brøns Maskinforretning i Skærbæk oplyser, at den nye app, MySpreader, kommer på markedet i begyndelse af næste år i et begrænset antal.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next