bannerPos

Nye styresystemer til Quicke-frontlæssere

Her ses QE-command-joysticket (bag og front).
12-11-2020 15:49

Quicke lancerer nye styresystemer – QM-command og QE-command, som samtidig er de første, der er udviklet in-house.

Under betegnelsen Quicke Control System – QCS – tilbyder virksomheden Ålö AB nu sine første in house-udviklede styresystemer, lige fra det enkle QM-command til det »alt i et«- og ergonomiske QE-command.

- Robusthed og brugervenlighed har haft højeste prioritet i udviklingsarbejdet, mens vi samtidig har fokuseret meget på innovation. Når en kunde vælger kombinationen med det elektroniske joystick QE-command og Q-companion, får han noget ganske unikt på markedet, siger Fredrik Haldammen, produktchef hos Ålö, og fortsætter:

- Med dette kan gentagne læseropgaver automatiseres, og der kan sættes individuelle redskabsindstillinger, hvilket effektiviserer arbejdet og sparer tid.

Nye multikoblinger

Derudover er QCS en komplet platform, der omfatter robuste og helt nye multikoblinger mellem læsser og traktor.

- Vi lancerer en platform af styresystemer med fantastiske præstationer og robusthed samt mulighed for det enkle og mere avancerede. Det mekaniske joystick med alle knapper og kontakter på selve håndtaget øger komforten og brugervenligheden, Fredrik Haldammen, og fortsætter:

- Det elektroniske joystick er virkelig ergonomisk og giver fantastisk styring af læsserbevægelserne. Da Q-serie-læsserne blev designet, gav vi hydrauliksystemet stor opmærksomhed for at reducere tryktabet, og disse nye multikoblinger sikrer hurtigere funktioner med nutidens traktorer med høj pumpekapacitet.

mip

 

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next