Skovmaskiner til alle formål

Stephen Servé har i over 17 år haft import af kvalitetsmaskiner til skovbruget – i dag med 25 landsdækkende forhandlere.

Det er godt 17 år siden, Stephen Servé etablerede sit eget firma, Servé Maskinimport, hvor han importerer skovmaskiner og -redskaber af mærkerne Tajfun, FTG Forest, Moheda,
Lancman, Deitmar, og Portable Winch.
- Jeg har gennem mange år arbejdet som Volvo og Valmet-forhandler, men da krisen begyndte at kradse, valgte jeg at sadle om og begyndte kort efter årtusindskiftet min egen import af maskiner, siger Stephen Servé, der gennem årene havde fået mange gode kontakter rundt om i landet.
- I dag er jeg så heldig stillet, at jeg har en masse dedikerede forhandlere spredt ud over hele landet. Jeg er importør og hjælper med alt det tekniske og faglige, der måtte være brug for, og de sælger så detail ude hos forhandlerne. Det er også forhandlerne, der har maskiner og redskaber stående.
Kundeunderlaget er primært skovejere, entreprenørvirksomheder, anlægsgartnere, kommuner og enkelte landmænd, der også har noget skov.

Professionel brændeprocessor

- Jeg har mange mærker i min importvirksomhed, for det er en blandet butik, lyder det videre fra Stephen Servé, der indledningsvis i gennemgangen af mærker, nævner Tajfun, der er en professionel brændeprocessor fra verdens største producent af professionelle skovspil.
- Fabrikken ligger i Slovenien, og vi har netop fået en helt ny model 330 med joystick, der introduceres i dette forår. Kendetegnende for Tajfuns maskiner er, at de har en kraftig opbygning og stort kløvetryk og derfor bygget til hårdt træ, forklarer han.
- I den modelrække har vi også en stor model 480, der er en enorm succes. Vi har stort salg på den, for den har en stærk pris i markedet.

Svenske FTG med to linjer

Stephen Servé nævner videre det svenske mærke FTG, der har to linjer: Moheda og Forest. Det er skovvogne fra 5 til 15 tons og selvfølgelig med kraner i mange størrelser.
- Det er populære serier kendetegnet ved høj kvalitet. Det er serier, jeg har arbejdet med i rigtig mange år, også dengang jeg selv var forhandler. De er over gennemsnit rent kvalitetsmæssigt.
Af andre mærker kan nævnes Lancman brændeflækker, Deitmar keglekløver til besværlige stammer og Portable Winch, der producerer blot 16 kilo tunge transportabelt motordrevet spil under navnet Capstan.

Læs også