bannerPos

Slagelse Maskinforretning jubilerer med speciel lakering på en New Holland-traktor

Torben Nielsen (til venstre) og Niels Lauritzen mener, at også de næste 25 år vil byde på en række teknologiske fremskridt inden for landbrugsmaskinbranchen. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
01-05-2019 13:00
Fredag kan Slagelse Maskinforretning fejre 25-års jubilæum. Det markeres med reception og fremvisning af New Hollands 100-års jubilæumstraktor.

Den 1. maj 1994 købte medarbejderne hos Fiatagri Ringsted Slagelse deres arbejdsplads og omdøbte den til Slagelse Maskinforretning A/S.

Det er altså snart 25 år siden, og »fødselsdagen« markeres med en jubilæumsreception på fredag den 3. maj klokken over middag, hvor der også bliver mulighed for at se New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en speciallakering – specielt indkøbt til lejligheden.

Reelt set kan Slagelse Maskinforretning føre sine rødder helt tilbage til 1981, hvor Saxonia A/S, importør af italienske traktormærke Fiat, etablerede Ringsted Traktorcenter.

I 1987 flyttede virksomheden til Skovsødalen i Slagelse og fik navnet Fiatagri Slagelse Ringsted. I 1994 købte medarbejderne så firmaet, og Slagelse Maskinforretning A/S var en realitet.

Ledelsen består i dag af de to indehavere, salgskonsulent Niels Lauritzen og direktør og daglig leder Torben Nielsen.

Niels Lauritzen har været med i branchen i 30 år. Torben Nielsen i 38 år. Tilsvarende har to af leverandørerne været med gennem årene: New Holland og Kverneland.

Fantastisk udvikling

- Fra dengang hvor alt blev styret med knapper og stænger og til nu, hvor det styres via fingertouch, lyder det fra Niels Lauritzen, der suppleres af Torben Nielsen.

- Tilsvarende har vi nu automatiske udbytte- og fugtighedsmålere, GPS-udstyr og intelligent afgrødeindstilling på mejetærskerne. Den slags var helt utænkeligt tidligere, fastslår de to, der begge også mindes tiden med pickup-skæreborde til mejetærskere.

- Vi byggede tromlepickup ind i skærebord og tilpassede dem. Så havde vi en tid uden disse pickups, og i dag får vi færdige pickup-borde og kornskærebordene er blevet varifeed. Det vil sige, at skærebordet kan variere cirka 50 centimeter ud.

- De seneste 25 år har budt på en fantastisk teknologisk udvikling, og det vil de næste 25 år også gøre, lyder det fra den vestsjællandske duo.

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next