bannerPos

Slagelse Maskinforretning jubilerer med speciel lakering på en New Holland-traktor

Torben Nielsen (til venstre) og Niels Lauritzen mener, at også de næste 25 år vil byde på en række teknologiske fremskridt inden for landbrugsmaskinbranchen. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
01-05-2019 13:00
Fredag kan Slagelse Maskinforretning fejre 25-års jubilæum. Det markeres med reception og fremvisning af New Hollands 100-års jubilæumstraktor.

Den 1. maj 1994 købte medarbejderne hos Fiatagri Ringsted Slagelse deres arbejdsplads og omdøbte den til Slagelse Maskinforretning A/S.

Det er altså snart 25 år siden, og »fødselsdagen« markeres med en jubilæumsreception på fredag den 3. maj klokken over middag, hvor der også bliver mulighed for at se New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en speciallakering – specielt indkøbt til lejligheden.

Reelt set kan Slagelse Maskinforretning føre sine rødder helt tilbage til 1981, hvor Saxonia A/S, importør af italienske traktormærke Fiat, etablerede Ringsted Traktorcenter.

I 1987 flyttede virksomheden til Skovsødalen i Slagelse og fik navnet Fiatagri Slagelse Ringsted. I 1994 købte medarbejderne så firmaet, og Slagelse Maskinforretning A/S var en realitet.

Ledelsen består i dag af de to indehavere, salgskonsulent Niels Lauritzen og direktør og daglig leder Torben Nielsen.

Niels Lauritzen har været med i branchen i 30 år. Torben Nielsen i 38 år. Tilsvarende har to af leverandørerne været med gennem årene: New Holland og Kverneland.

Fantastisk udvikling

- Fra dengang hvor alt blev styret med knapper og stænger og til nu, hvor det styres via fingertouch, lyder det fra Niels Lauritzen, der suppleres af Torben Nielsen.

- Tilsvarende har vi nu automatiske udbytte- og fugtighedsmålere, GPS-udstyr og intelligent afgrødeindstilling på mejetærskerne. Den slags var helt utænkeligt tidligere, fastslår de to, der begge også mindes tiden med pickup-skæreborde til mejetærskere.

- Vi byggede tromlepickup ind i skærebord og tilpassede dem. Så havde vi en tid uden disse pickups, og i dag får vi færdige pickup-borde og kornskærebordene er blevet varifeed. Det vil sige, at skærebordet kan variere cirka 50 centimeter ud.

- De seneste 25 år har budt på en fantastisk teknologisk udvikling, og det vil de næste 25 år også gøre, lyder det fra den vestsjællandske duo.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next