bannerPos

Slagelse Maskinforretning jubilerer med speciel lakering på en New Holland-traktor

Torben Nielsen (til venstre) og Niels Lauritzen mener, at også de næste 25 år vil byde på en række teknologiske fremskridt inden for landbrugsmaskinbranchen. Foto: Henrik Sieben

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
01-05-2019 13:00
Fredag kan Slagelse Maskinforretning fejre 25-års jubilæum. Det markeres med reception og fremvisning af New Hollands 100-års jubilæumstraktor.

Den 1. maj 1994 købte medarbejderne hos Fiatagri Ringsted Slagelse deres arbejdsplads og omdøbte den til Slagelse Maskinforretning A/S.

Det er altså snart 25 år siden, og »fødselsdagen« markeres med en jubilæumsreception på fredag den 3. maj klokken over middag, hvor der også bliver mulighed for at se New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en speciallakering – specielt indkøbt til lejligheden.

Reelt set kan Slagelse Maskinforretning føre sine rødder helt tilbage til 1981, hvor Saxonia A/S, importør af italienske traktormærke Fiat, etablerede Ringsted Traktorcenter.

I 1987 flyttede virksomheden til Skovsødalen i Slagelse og fik navnet Fiatagri Slagelse Ringsted. I 1994 købte medarbejderne så firmaet, og Slagelse Maskinforretning A/S var en realitet.

Ledelsen består i dag af de to indehavere, salgskonsulent Niels Lauritzen og direktør og daglig leder Torben Nielsen.

Niels Lauritzen har været med i branchen i 30 år. Torben Nielsen i 38 år. Tilsvarende har to af leverandørerne været med gennem årene: New Holland og Kverneland.

Fantastisk udvikling

- Fra dengang hvor alt blev styret med knapper og stænger og til nu, hvor det styres via fingertouch, lyder det fra Niels Lauritzen, der suppleres af Torben Nielsen.

- Tilsvarende har vi nu automatiske udbytte- og fugtighedsmålere, GPS-udstyr og intelligent afgrødeindstilling på mejetærskerne. Den slags var helt utænkeligt tidligere, fastslår de to, der begge også mindes tiden med pickup-skæreborde til mejetærskere.

- Vi byggede tromlepickup ind i skærebord og tilpassede dem. Så havde vi en tid uden disse pickups, og i dag får vi færdige pickup-borde og kornskærebordene er blevet varifeed. Det vil sige, at skærebordet kan variere cirka 50 centimeter ud.

- De seneste 25 år har budt på en fantastisk teknologisk udvikling, og det vil de næste 25 år også gøre, lyder det fra den vestsjællandske duo.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next