bannerPos

Slagelse Maskinforretning jubilerer med speciel lakering på en New Holland-traktor

Torben Nielsen (til venstre) og Niels Lauritzen mener, at også de næste 25 år vil byde på en række teknologiske fremskridt inden for landbrugsmaskinbranchen. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
01-05-2019 13:00
Fredag kan Slagelse Maskinforretning fejre 25-års jubilæum. Det markeres med reception og fremvisning af New Hollands 100-års jubilæumstraktor.

Den 1. maj 1994 købte medarbejderne hos Fiatagri Ringsted Slagelse deres arbejdsplads og omdøbte den til Slagelse Maskinforretning A/S.

Det er altså snart 25 år siden, og »fødselsdagen« markeres med en jubilæumsreception på fredag den 3. maj klokken over middag, hvor der også bliver mulighed for at se New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en speciallakering – specielt indkøbt til lejligheden.

Reelt set kan Slagelse Maskinforretning føre sine rødder helt tilbage til 1981, hvor Saxonia A/S, importør af italienske traktormærke Fiat, etablerede Ringsted Traktorcenter.

I 1987 flyttede virksomheden til Skovsødalen i Slagelse og fik navnet Fiatagri Slagelse Ringsted. I 1994 købte medarbejderne så firmaet, og Slagelse Maskinforretning A/S var en realitet.

Ledelsen består i dag af de to indehavere, salgskonsulent Niels Lauritzen og direktør og daglig leder Torben Nielsen.

Niels Lauritzen har været med i branchen i 30 år. Torben Nielsen i 38 år. Tilsvarende har to af leverandørerne været med gennem årene: New Holland og Kverneland.

Fantastisk udvikling

- Fra dengang hvor alt blev styret med knapper og stænger og til nu, hvor det styres via fingertouch, lyder det fra Niels Lauritzen, der suppleres af Torben Nielsen.

- Tilsvarende har vi nu automatiske udbytte- og fugtighedsmålere, GPS-udstyr og intelligent afgrødeindstilling på mejetærskerne. Den slags var helt utænkeligt tidligere, fastslår de to, der begge også mindes tiden med pickup-skæreborde til mejetærskere.

- Vi byggede tromlepickup ind i skærebord og tilpassede dem. Så havde vi en tid uden disse pickups, og i dag får vi færdige pickup-borde og kornskærebordene er blevet varifeed. Det vil sige, at skærebordet kan variere cirka 50 centimeter ud.

- De seneste 25 år har budt på en fantastisk teknologisk udvikling, og det vil de næste 25 år også gøre, lyder det fra den vestsjællandske duo.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next