bannerPos

Stortraktorer målrettes Europa

Quadtrac AFS Connect-bæltetraktorer dækker over otte modeller fra 525 til 692 hk.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
14-09-2020 12:29
Med AFS Connect-teknologien kan landmænd styre deres bedrift, maskinpark og data præcist fra deres kontor eller mobile enhed.

Case IH lancerer nu nye traktorer i serierne Quadtrac og Steiger AFS Connect til 2121-sæsonen. Ifølge producenten er det med særlige funktioner til det europæiske marked og med ny teknologi, der er beregnet til at forenkle indsamlingen og overførslen af data, som er afgørende for moderne storlandbrug.

AFS Connect-teknologien muliggør f.eks. tovejsoverførsel mellem maskinen og gårdens kontorcomputer, så landmænd kan styre deres bedrift, maskinpark og data præcist fra deres kontor eller mobile enhed.

Med sikker dataoverførsel til og fra AFS Connect-portalen kan brugerne logge på AFS Connect og se aktuelle opgaver i marken, oplysninger om maskinparken, agronomidata og mere, som om de selv var til stede i kabinen. Ejere og driftsledere kan desuden vælge at dele udvalgte data ned på markniveau med f.eks. deres rådgivere.

44 procent mere brændstof med i marken

Men det hele er ikke kun teknologi. Traktorserierne kan nemlig også fås med noget så simpelt – men praktisk - som større brændstoftanke, så de kan køre længere uden at tanke op. Den nye saddeltank, der er ekstraudstyr, øger ifølge producenten kapaciteten med 44 procent fra 1.230 til 1.779 liter.

Serien har desuden næsten de samme opgraderinger af kabinekomforten og betjeningen, der oprindeligt blev introduceret på Magnum AFS Connect-serien i 2019.

Quadtrac AFS Connect-bæltetraktorer dækker over otte modeller fra 525 til 692 hk, mens Steiger AFS Connect-traktorer med hjul dækker over seks modeller fra 469 til 558 hk.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next